Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Sötétben ki kell világitani a...

Sötétben ki kell világitani a biciklit a járdán is?

Figyelt kérdés
2009. okt. 14. 19:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Jártdán tilos biciklizni.A biciklis kreszt nem ártana ismerni... Egyébként igen.
2009. okt. 14. 19:33
 2/11 anonim válasza:
37%
A járdán nem, mivel ott nem biciklizhetsz XD. A járdán csak tolhatod, akkor viszont a kresz szerint már gyalogos vagy, szóval ilyenkor nem kell. De ha felülsz, akkor kötelező. Ja, és egy pár hónapos újítás (legalábbis nálunk biztos), h a villogót csak folyamatos fénnyel lehet használni. Tiszta vicc: a villogód nem villoghat :D
2009. okt. 14. 19:51
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kell világítani a járdán is, de a járdán csak akkor közlekedhetsz, ha az úttest a kerékpározásra alkalmatlan.
2009. okt. 14. 20:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Az előttem szólók azt akarják mondani, hogy ők gyalog közlekednek, és jólenne, ha észrevennének mielőtt elcsapod őket, szóval rakj rá minél több ledet, főleg a szelepsapka helyére és ha jön a rendőr, akkor meg pofán röhögöd és továbbmész.
2009. okt. 14. 21:05
 5/11 anonim ***** válasza:
Honnan tudod, hogy az előzők mit akarnak mondani? Az egyik majdnem szó szerint idézi a KRESZ ide vonatkozó paragrafusát.
2009. okt. 14. 21:22
 6/11 A kérdező kommentje:
pedig rengeteg biciklist látni aki a járdán közlekedik. és még nem láttam olyat hogy a rendőr valakit azér megállitott volna mer a járdán biciklizik.. este olvastam a bicikli kreszt, tényleg nem szabad ott mostmár tudom. de én inkább a járdán megyek mint egy forgalmas úton.. ez van
2009. okt. 14. 21:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha meg tudod indokolni, hogy az úttest a kerékpározásra alkalmatlan, akkor mehetsz a járdán, de ott a gyalogosok forgalmát nem zavarhatod.
2009. okt. 14. 21:34
 8/11 anonim ***** válasza:

Én ott megyek ahol éppen jól esik.

Ha üres az út akkor az úton,ha viszont pirosat kapok az úton akkor fel a járdára utána le az útra stb...

Biciklivel ott mész ahol akarsz mindenki leszarja.

2009. okt. 14. 23:06
 9/11 anonim ***** válasza:

Embere válogatja például én mikor a barátnőmet vittem bicajon a járdán este lámpa meg minden nélkül és az utcán járőröztek nekem csak annyit mondott hogy egy személyes :D

Amúgy igen ki kell világítani elöl,hátul sőt még láthatósági mellényt is kell húznod (vagyis célszerű) mivel sok autós este megéri meglátni a villogó biciklist!(tapasztalat) mivel volt olyan amelyiknek halványan villogott és alig láttam meg :D

2009. okt. 15. 16:30
 10/11 anonim válasza:
Ez egy nagy parasztság!!! Mivel nem fog érte szólni a rendőr hogy a járdán bicajozol. én Go-Ped-ezni szoktam a járdán és azért sem szóltak még!
2009. dec. 29. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!