Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most akkor komoly büntetés...

Most akkor komoly büntetés jár a túlsúlyos kisteherkocsinak, vagy sem?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam, hogy a 3.5t-s kisteherkocsikat ha megfogja pl. a KPM, és megállapítják, hogy túlsúllyal mentünk, akkor nem több százezres büntetést kapunk, hanem 5000Ft-al megússzuk, amit 'saját' önkormányzatunknál kell befizetni!

Igaz ez?!

#büntetés #túlsúly #kisteherkocsi
2013. jún. 17. 21:51
 1/5 anonim ***** válasza:

A megengedett legnagyobb össztömeget, tengelyterhelést meghaladó, a közút kezelőjének hozzájárulása nélkül vagy a közút kezelőjének hozzájárulásában szereplő értéktől eltérően közlekedő jármű

a, 500 kg össztömeg- vagy tengelytúlterhelés felett - 5%-ig 30 000

5%-10%-ig 80 000

10%-20%-ig 200 000

20%-30%-ig 350 000

30% felett 500 000

Végül is majdnem 5000 :)

forrás:

[link]

2013. jún. 18. 07:33
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen, én is így tudtam a büntetés kategóriákat. Ám a minap hallottam több embertől is (hozzáteszem olyanoktól, akik rendszeresen túlsúllyal járkálnak), hogy állítólag 'ötezer' forint csak a bírság.

Ha minden igaz valakit megfogtak kisteher kocsival-jó kis súlytöbblettel, akit megvágtak rendesen. Ám ez az illető elég nagy befolyású emberke, és perre vitte a dolgot. Azzal védekezett, hogy még így sem tesz nagyobb kárt az útban, mint a megrakodott kamionok, akkor miért kellene neki ilyen büntetést kifizetnie?! Az, hogy a saját autóját mennyire vágja haza,az meg csak rá tartozik,senki másra...

...és nyert! És talán emiatt változtattak ezen a szabályon, hogy 5eFt, és semmi több.

Ezt hallottam, véleményeteket akartam kikérni ebben, hátha valaki többet tud! :)

(hozzáteszem furcsálltam én is a kis történetet, mivel nem csak útrongálásról van szó, hanem meg is kell állni azzal az autóval, ami túlsúllyal sokkal nehezebb, és máris kész lehet a baj)

2013. jún. 18. 09:10
 3/5 anonim ***** válasza:

HA ezen a szabályon változtattak volna, akkor az benne lenne a jogtárban, de nincs benne. A legfrissebb hatályos jogszabályból másoltam.

Perre vinni meg hülyeség, NKH ellen nem sok esélye lenne + ilyenkor az NKH megjutalmazza egy telephely ellenőrzéssel, ami szintén sokba kerül.

Az 5000-ret úgy bárom elképzelni, hogy volt rendőr is a helyszínen és a KPM-esnek nem volt kedve papírozni, a rendőr meg adott egy csekket 5000-ről.

2013. jún. 18. 11:28
 4/5 anonim válasza:
Hol tudom megnézni a bírság táblázatot?
2017. aug. 21. 17:01
 5/5 anonim válasza:

Mint szakmabeli kiegészíteném akkor. Mint minden "fuvarozó" itt is keverik a szezon és a fazont.

Nem mindegy ki az aki megfog!

Ha a KPM, avagy a TSM alatt mész át, ott kisebb toleranciaeltérés után is bizony megy.

Viszont, ha mondjuk a Magyar Közút egyik mérőállomására térsz be, akkor ott más toleranciaértékek fognak érni. Nem mindegy hogy miből adódik a többlet. Tengelysúly-Tengely csoport, avagy össztömeg. Nem mindegy honnan hova mész stb...

Jómagam nem 1 "kiskocsit" büntettem így meg... nem úszták meg 40e alatt egyik se.

2018. máj. 6. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!