Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mért van a kreszben annyi...

Mért van a kreszben annyi sunyi alattomos kérdés?

Figyelt kérdés

Minek NEKEM tudom, pl. hogy a közútfelelősnek milyen kötelezettségei vannak, miért kell ÉN tudjam, hogy a mopedekre traktorokra milyen szabályzat illik, mikor én személygépkocsi vezetését szeretném elsajátítani? Miért kell tudjak első segélyt nyújtani, ha jól ismerve magamat képtelen lennék rá, mert utálom a vért, csak hívnám a mentőket adott esetben.

Miért vannak a tesztkérdések annyira sunyi alattomos módon megfogalmazva, hogy ha 10edjére gondol át értem meg olykor mi is a helyes megoldás - gondolok itt olyan jellegű kérdésekre, ami már a fizikaleckéket súrolja, meg minek kéne én tudjak bármit a kerekek légnyomásáról stb? Ha elromlik ott a szerviz...

Valaki válaszoljon kérem.

2013. jún. 4. 21:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

A biztonságos üzemeltetéshez ezekre szükség van. A "B" kategóriás jogosítvánnyal mást is vezethetsz, az ezekre vonatkozó szabályozásokat ismerned kell. Nem fogják külön megkérdezni, fogsz-e valaha ilyent vezetni, mert ha nem, akkor nem kell tudnod, de akkor tényleg nem ülhetsz bele.

Állampolgári kötelességet segítséget nyújtani közlekedési balesetnél. Ez van, próbáld ellátni őket a mentők kiérkezéséig. (Adott esetben meg is büntethetnek, ha nem teszel semmit)

Az üzemeltetési ismereteket fentebb leírtam. Guminyomással nem kell a szervizbe rohangálni..

2013. jún. 4. 21:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
minek neked jogosítvány? ez a baj a modern "civilizált" emberekkel használnak dolgokat de fingjuk nincsen az egészről csak egy autóval azért lehet ám ölni ha nem működik a fék vagy a lapos gumi nem úgy kanyarodik
2013. jún. 4. 21:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerintem nagyon nem sunyi kérdések.

Egyértelműen vannak felrakva, érthetően.

Tudni meg azért kell, mert nem csak autóra kapod meg, másrészt az autó működését, felépítését nem ismered az balesetveszélyes.

Az EU tanfolyam meg azért kell, h ne csinálj hülyeséget(pl ne rángasd a gerincsérültet)

2013. jún. 4. 21:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Pozicionáld újra magadat. Nem te vagy a Nap (gy.k: nem körülötted forog a Föld). Nem arról szól a KRESZ, hogy te jól érezd magad, és minél könnyebben vedd az akadályt. Hanem arról, hogy az ilyen gondolkodású egyedek lehetőleg ne nagyon kapjanak a kezükbe egy tonna gyorsan mozgó vasat, mert a végén még felelőtlenség, tudatlanság, beleszarokság miatt gyilkos fegyverré alakulhat a kezükben.
2013. jún. 5. 00:40
 5/10 A kérdező kommentje:

De ha csak elméletbe tudok mindent az elég? Mi a garancia arra, hogy élesben is menni fog? Pl az elsősegély nyújtás.

Tulajdonképpen bizonytalan vagyok.

2013. jún. 5. 13:55
 6/10 anonim ***** válasza:

Bocs kedves kérdező de te egy barom vagy! Tudod, azért kell ismerni a kerekek légnyomását mert ha egyszer arra vetemednél hogy a.leengedett kerekedet felfujnád, a tulnyomás miatt felrobbanó abroncs nehogy a.pofádba robbanjon és letépje a hülye fejed!

Amerikaban egy tinédzser lány egy talicska kerekét akarta felfujni de az is.tulfujta és a fél arcat levitte az abroncs...

Tudod a.hozzád hasonlo inteligens emberrel tele van az út,remélem makd.fogtok találkozni, hátulrol,oldalrol,frontálisan...csak a normálisan kozlekedőket, szabályokat ismerők életét ne veszélyeztesd.

A kerdesek meg azért vannak kacifántosan feltéve,mert a szövegértés egy olyan kompetencia amit már általánosban is sulykolnak az emberbe,de középsuliban meg plána. Az élet szerves része hogy amit olvasunk megértsük. Ha erre az alapvető dologra nem képes valaki akkor a vezetést is hanyagolnia kellene....

Az utakon meg nem mindenki saját magáért van,hanem.mindenki egymásért (elméletileg) De mint irtam.sok.olyan IQ harcos van az utakon akik olyanok mint Te. Azt hiszik csak benzin kell a tankba és attol megy az autó,de a fejedben lévő szervet is kellene használni.

2013. jún. 5. 14:37
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Nem értek egyet azokkal, akik leszúrtak Téged. De sajnos mentegetni se tudlak Téged előttük.

3 dolgot gondolj át:

1. a közlekedés, a járművek működés és mozgása mind-mind a fizikán alapul. Ha nem tesznek fel fizikán alapuló kérdéseket, sosem érted meg, mi hogyan és miért működik a kocsidban (ennek súlyos anyagi kár lehet a vége). És azt se, hogyan működik a kocsid a forgalomban (ennek meg letöltendő börtönbüntetés).

2. maga az élet "sunyi", nem körübelülre kell tudnod a válaszokat, hanem biztosra. Ugye, Te Zé város Iksz utca Ipszilon számú házában laksz? Tehát nem kettővel mellette? Nem mindegy, hova nyitsz be. Ott betörőnek minősülnél...

3. Ha az elméleted megtanulod, van lehetőséged a mélyebb összefüggések felismerésére és megértésére a gyakorlatban. Ha nem tanulod meg az elméletet, akkor még a lehetőség is megszűnik.

Összefoglalva: valószínűsítem, fiatal vagy még, ezért tettél fel ilyen meg nem gondolt kérdést. Ahelyett, hogy a vezetőket magadra haragítanád -mind a gyakorikerdeseken, mind a közutakon- gondolj bele kifordítva a kérdésedbe: mi lenne, ha feltételek nélkül (könnyű tesztkérdésekkel) kerülne mindenkinek jogsi a kezébe? Próbáld magadra alkalmazni a sok-sok meg nem értett és elutasított KRESZ-szabályt: Téged is érhet baleset, és milyen jól esne, ha -csupán tájékozatlanságuk miatt- senki nem hagyna elvérezni az út szélén, ugye? Egy emberélet kontra egy csomag géz. E szabályok nagy része Téged is véd.

Egyébként pedig egyszer kibírod, hogy megtanuld a sok-sok szabályt.

Üdv R.

2013. jún. 6. 13:30
 8/10 A kérdező kommentje:

Am nagyanyám, aki 53 éve mind a mai napig vezet is mondta, hogy nagyon hülyén vannak megfogalmazva a kérdések s volt hogy még ő sem értette meg.

Például:

Mit jelent az elsőbbség nem nyújtása?

A: Az útkereszteződésekben való bebiztosítás és jelzés törvényes szabályainak be nem tartása.

B: A kötelező, vagy figyelmeztető forgalmi jelzések jelentőségének nem betartása.

C: Az elsőbbségnek örvendő járművek kötelezése, hogy hirtelen módosítsák az útvonalukat, vagy a sebbegésüket, vagy, hogy megálljanak.

Szerintetek itt MI a kérdés, és Melyik a helyes válasz?

Néhány próbálkozás után megírom mit ír a könyvben.

2013. jún. 6. 22:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez nem valódi kérdés. A fogalmazás nem egy kresz-trankönyvre utal.

"Mit jelent az elsőbbség nem nyújtása?"

Az elsőbbséget nem nyújtják, hanem megadják vagy nem adják. A "nyújtása" szó egyetlen helyen szerepel a kresz szövegében, a rendőri karjelzés magyarázatánál.

A válaszok is egyértelműen a te csinálmányaid, csak hogy valahogy ki tudj hátrálni a vert helyzetből.

"Az elsőbbségnek örvendő járművek kötelezése, hogy hirtelen módosítsák az útvonalukat, vagy a sebbegésüket, vagy, hogy megálljanak."

Nincs az a kreszt-teszt ami ilyen pongyolán fogalmazna.

Az elsőbbségnek nem örvendenek, hanem rendelkeznek vele.

A lemondásra nem kötelezi, hanem kényszeríti az elsőbbséget meg nem adó a jogszabály szövege szerint.

Nem akarlak szavanként ízekre szedni, ennyi fáradságot nem érsz meg nekem. Ha emelt fővel akarod elhagyni a fórumtémát, szerintem ne erőltesd továb a dolgot.

2013. jún. 6. 23:17
 10/10 A kérdező kommentje:

Akkor én honnan a f*szomból olvastam ki ezt?

Ezt a könyvet kaptam, itt erdélyben ezt kell bemagonlni, olyan mint a kresz csak matban...

[link]

2013. jún. 7. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!