Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha elveszett a jogosítványom...

Ha elveszett a jogosítványom mit tehetek még?

Figyelt kérdés
2,5 éve elveszett(eltünt) a jogosítványom. Voltam az okmányirodában ahol mondtam hogy elveszett és mit lehet ilyenkor tenni. A nő azt mondta hogy bejelenti hogy eltünt így más az én okmányommal semmit nem tud tenni. Addig halasztottam a dolgot(Nem vezettem, csak megvolt) Amíg most végre kellene. Ki-e tudom még váltani úhy hogy ne keljen újra vizsgáznom? Mert a nő mint ha említettt volna pár év-et amin belül kikell újra váltanom.Válaszokat előre is köszönöm.
2013. máj. 10. 23:36
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Elmész üzemorvoshoz, csináltatsz alkalmasságit, fogod magad bemész az okmányirodába és megcsináljátok, ennyi. A rendszerbe benne vagy így gyorsan fog menni, akkor fogsz kapni egy papírt amivel már vezethetsz ideiglenesen mert már korábban is volt jogsid abból a kategóriából. De a gyengébbek kedvéért muszáj leírnom hogy a frissen vizsgázottak nem használhatják ideiglenesen ezt!
2013. máj. 10. 23:48
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! Tehát akkor nincsen semmiféle átfutási ideje annak pls ha én 10 évig nem csináltatom még meg akkor sem fog elveszni?
2013. máj. 11. 00:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem kell orvosi vizsgálat sem, ha az eredeti (ha meglenne) még mindig érvényes lenne. Egyszerűen ki kell fizetni az illetéket és csináltatni kell egy újat az okmányirodában.

Ha közben az orvosi rész lejárt, akkor persze kell az is.

2013. máj. 11. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!