Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a biciklisekre...

Mit gondoltok a biciklisekre vonatkozó közel jövőben bevezetendő szigorításokról? Gondolok itt a rendszám stb. Bővebben lent!

Figyelt kérdés
[link]
2009. szept. 29. 12:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Van benne igazság, de addig nem lehet implementálni, amíg megfelelő nem lesz a városok kerékpárút-kiépítettsége. Elvégre a bringások hol menjenek?

Viszont én bevezetném a bringás kreszvizsgát, mert elképesztő, hogy mennyire nem ismeri a bringások többsége a kreszt. Persze ez igaz a gyalogosokra is...

Szóval akkor büntessék a bringásokat, ha már mindenhol megvannak a bicikliutak és biciklitárolók.

2009. szept. 29. 12:48
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Részben egyetértek vele, Igaz, hogy csak átfutottam a cikket, de én úgy értelmeztem, hogy a rendszámos dolgot a futárokra értették, nem?

Ami pedig a KRESZt illeti, hát nem ártana valamit tenni ezért is. Mifelénk rendszeresen mennek át a piroson a bringások, száguldanak a járdán, anyázva, csengetve, az egylábú öreg nénik csak úgy spriccelnek szét, ha nem akarnak balesetet. Én bringa, meg környezetpárti vagyok, de némelyiket szívesen lelökném a járgányáról. Mostanában gyakran közlekedem babakocsit tolva. Hát kb azt veszem észre, hogy elvárnák, hogy percekig ácsorogjak a babával félreállva, hogy ők egymás mellett simán elférhessenek mellettünk. Tudom, ez nem csak a bringásokra jellemző, mindenhol észre lehet venni, hogy az emberek nem szeretnek a másik figyelembe vételével közlekedni, meg egyéb más dolgokat is csinálni.

Jah és ami a Margit hídon van mostanság... az elején közepén, végén rendőr van, mivel maguktól képtelenek voltak fogni az adást, hogy TOLNI KELL a zsúfolt járdán a bringát. Hát még így is szánakozva néznek egyesek azokra, akik betartják és közben közben felszállnak, mert képtelenek gyalogosan közlekedni a hídon. Mivel az egyik járda teljesen le van zárva, meglehetősen szűkös a hely, én büntetném, azt, aki nem fogja fel, hogy itt most nekik is engedni kellene.

Amúgy pedig imádok bringázni, örömmel fedezem fel az új utakat, ha épülnek.

2009. szept. 29. 12:59
 3/10 anonim ***** válasza:

Egy mondatot kiragadtam ami felkeltette a figyelmem

sőt adóra köteleznék őket a kerékpárutak használatáért, bővítéséért.

itt van a kutya elásva minél több bőrt is lehúzni,miért fizessek adót külön amikor már a kocsimra annyit fizetek,hogy tankolni sem marad pénzem,és ezért cserébe az utak életveszélyesen rosszak.tudom egyenlőre csak a futárokkal akarnak fizettetni de onnan rövid időn belül mindenki fog ahogy a kormányt ismerem.Egyébként a városnak lenne kutya kötelessége építeni a kerékpárutakat akkor nem cikáznának a bringások az autók között.

2009. szept. 29. 13:02
 4/10 anonim ***** válasza:
hogymivan? adó a kerékpárutakért??? nanemááááár...ezmár szánalmas, komolyan. tipikus magyarország ezis.
2009. szept. 29. 14:59
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Két elsőnek:

Szerintem mindenki tudja h ha piros van akkor meg kell állni:D Ehhez nem kell pluszba egy 20.000Ft-os kresz vizsga..

Aki meg akar állni az meg is fog állni aki nem az pedig annak ellenére h megvan a vizsgája úgyis át fog menni a piroson.

Itt vagyok példának pl ÉN.

Robogóra / autóra KÜLÖN-KÜLÖN van meg a vizsgán azaz én 2x jártam kreszre és kétszer is vizsgáztam le 0FT kedvezménnyel összesen kb 200.000Ft-ból...

És most neked ettől jobb lesz?

Mert ettől függetlenül ha biciklivel vagyok akkor úgy megyek ahogy NEKEM tetszik(meg ameddig el nem csapnak:) ) pontosan azért mert BICIKLIVEL vagyok nem érdekel h -egyirányú utca, járda,buszsáv,zebra vagy nem zebra,esetleg ha piros van és nem jön semmi akkor szétnézek és átmegyek - persze ha nem túl nagy a kereszteződés...pusztán azért megyek így mert kihasználom az "előnyeimet"..autóval ezt nem tudom/ nem is merem megcsinálni plusz annak következményei is vannak..biciklivel ha átmész a stop táblán/piroson akkor ki nem szarja le? Meg pl nem fogom az egész háztömböt megkerülni csak azért h ,,szabályos legyek" inkább bemegyek az egyirányúba senkit sem zavar..

2009. szept. 29. 16:32
 6/10 anonim ***** válasza:
60%

Egy kresz vizsga nem árt nekik.

Ma indexelek hogy le akarok állni jobbra az út szélére erre egy biciklis ott kerül ki.

Az eszem meg áll...

2009. szept. 29. 18:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha bevezetik akkor eladom a biciklimet, úgy is robogót akarok venni.
2009. szept. 29. 18:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Jézus isten, dehogy tudja hogy meg kell állni! De ha feltételezzük hogy tudja, a kresz nem csupán a lámpákból áll, hanem kismillió közlekedési táblából is, amik nem csak az autósokra vonatkoznak! Igenis csinálja meg a kreszt, aki bringára száll, ne úgy csalinkáljon az úttest közepén, hogy azt se tudja melyik oldalon kell haladnia, kinek kell és hol elsőbbséget adnia.. aztán meg "panaszkodik" a bringás, ha halálra gázolják..
2009. szept. 29. 19:01
 9/10 A kérdező kommentje:

Na nemár gyerekek ne engedjük,hogy behozzák a bringások jogositványra kötelezését!Hiszen arra senki sem gondol hogy 5 évesen a gyereket hogy fogják majd megtanítani biciklizni mert az autósok már lassan a parkokat is parkolónak akarják?És a sok barom szabállyal akarják szegény fejét traktálni mikor még azt se tudja mi az a tanulás holott ő csak egy nyomorult biciklin szeretett volna megtanulni elindulni?

Ja és manapság már még a parkokba se lehet levinni a gyereket,hogy ott nyugodt körülmények között lehessen tanítani mert már ott is autók járnak és + ami felháborító,hogy ráadásul a hivatali autók is nemhogy példát mutatnának hanem ők is ott járnak"de azért még ők akarnak mégtöbb előnyt élvezni mert nekik autójuk van"!

No meg még ők háborognak,hogy a biciklis szembe megy velűk"de legalább ha a sofőr bamba akkor legalább a biciklisnek lenne esélye kikerülni neeem????vagy az autósoknak már mindenhova lehet állni meg bármit meg lehet tenniük Bodnár is megtette és kapott egy év felfüggöt"!pedig ő volt a bamba!

Az autósoknak meg még az is a bajuk,hogy a biciklitárolókkal eleszik a helyüket!NAÉS DE LEGALÁBB A BICIKLISEK ODAFIGYELNEK A KÖRNYEZETRE ÉS NEM KÁROSÍTJÁK A TÖBBI EMBERTÁRSUK TÜDEJÉT"ŐK A KÉNYELMÜKET ADJÁK CSERÉBE!

De ha azt nézzük abiciklisek sokkal fittebbek is a munkahelyükön mikor reggelente azzal járnak melózni mint az autósok nemigaz?????

Csak azért ilyen összefügggéstelen mert több kérdés is van benne,a gyereket pedig azért hoztam fel mert már lassan őket is oiszkálni fogják csakhogy az autósoknak jobb legyen!

PEDIG HA AZ AUTÓSOK IS TUDOMÁSUL VENNÉK AZT?HOGY MÍG A GYALOGOS Kb:10-15,A BICIKLIS Kb:20-35 km/h-al közlekedik addig az autós akár 50-3.. km/h-al és mégis az autósok sietnek és csinálják a balsetet pl:a főútvonalon nem a bringás csinálja előzés közben a frontális ütközéses baleseteket"mégis a bringásokat szekálják"!

2009. szept. 30. 08:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Mindenkinek megvan a maga igaza, akik morognak a bringásokra, azok kb a 16:32-es típusúak miatt teszik. Mindkét tábornak vannak idiopata képviselői, és megoldás csak akkor lenne, ha mindenki hajlandó lenne betartani a szabályokat. Jogsi és vizsga nyilván hülyeség lenne, főleg azoknak, akik igazából nem vesznek részt a közúti forgalomban (gondolom, egy ötéves gyereket nem terveztél a körúton bringáztatni). De néha tényleg én is becsukom a szemem, amikor látom, hogy simán átmennek bringások piroson, és satut kell nyomni az autósnak, akibe hátulról így belekoccannak... A másik ilyen, amikor ezerrel úgy mennek el egy bringás mellett, hogy szinte hallom, ahogy súrolják, mert ugye úgy is én vagyok az erősebb, miért nem maradt otthon ez a szerencsétlen kétkerekű?? A probléma soha nem a szabályosan közlekedőkkel van, a többiek pedig egymást hergelik mindkét részről. Az, hogy büntethető legyen egy bringás is, az elvileg benne van a KRESZ-ben. Nálunk anno (kisváros) a rendőrök rendszeresen büntették a járdán kerékpározókat, lámpa nélkül, vagy tajt részegen bringázókat. Itt Pesten nem igazán láttam még olyat, hogy egy rendőr vette volna a fáradságot és utána ment volna egy pirosban szlalomozónak. Az biztos, hogy egy esetleges "megütközésnél" tuti, hogy a bringás húzza a rövidebbet, aki talán még az életével is fizet (mint a példádban említett esetben is), de nekik is van felelősségük a dologban (az illető erősen ittas volt, úgy ült kerékpárra). Én jóideig jártam kerékpárral dolgozni, napi 28 km-t tekertem le oda-vissza, és még emlékszem, minden napom abban az időben fittebben kezdődött, mint most. De, arra is emlékszem, hogy hányszor vitt el a szele egy-egy kamionnak, akik nem hogy "előztek" volna, még le sem lassítottak, nem egyszer a padkának szorítottak, kis híja volt, hogy nem kerültem a kerekek alá. A járdán meg 5 méterenként olyan magas padka volt, hogy extrém versenyeket lehetett volna tartani rajta. Én feladtam, bár ebben a hideg tél is közrejátszott, de, ha lett volna azon a részen kerékpár út, biztosan nem tettem volna. Ma már, a gyerekemmel a hátam mögött, nem merek elindulni kerékpárral. Remélem, lesznek még olyan idők is, hogy nem fogok attól félni, hogy őt majd saját biciklivel kiengedjem mondjuk a Margitszigetre...
2009. szept. 30. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!