Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megállni tilos táblánál...

Megállni tilos táblánál megbüntettek, van még esélyem "kimagyarázni"?

Figyelt kérdés
Tudom,hogy nem lehet,de délután egy megállni tilos tábla alatt álltam meg kb 2 percre,mert beröpült az ablakon egy bogár. Mivel allergiás vagyok a méh csípésre,ezért lefékeztem. Ki se szálltam a kocsiból,közben láttam elmenni a kocsi mellett a közterületeseket,kb elmentek a következő házig visszafordultak és elkérték a személyimet meg a papírjaimat,és megbüntettek 10 ezerre(mondván hogy tilosban parkolok). Mondtam nekik,hogy láthatták,h max 2 perce állok itt(és hogy mit miért"csinálok").. Nem érdekelte őket,és azt kérdezték hogy elismerem e a szabálysértést. Mondtam,hogy nem mivel senkit se zavartam és hirtelen meg kellett állnom,mivel máshol nem volt hely azért oda. Erre megfenyegettek,hogyha nem ismerem el,akkor feljelentenek. Mondtam,hogy nem ismerem el. Most 20 ezer bírság és feljelentést tettek ellenem. Mik lesznek a következmények,ha nem vagyok hajlandó fizetni? Mivel nem állok úgy anyagilag,és nem érzem jogosnak....

2013. ápr. 16. 23:16
1 2
 11/17 anonim válasza:

Majomember007

Rendszám. Tudod?

2013. ápr. 18. 02:59
 12/17 anonim ***** válasza:

Mindenki azt hiszi, hogy a rendőrt meg a közterületest érdele is valami a mai világban.

Ha elhajt akkor elhajt. Statisztika a lényeg, majd megfog valaki mást...

2013. ápr. 18. 14:36
 13/17 anonim ***** válasza:
Közterületes mit csinál a rendszámmal? Bizonyíték is kéne ám,márpedig képet nem csinált.
2013. ápr. 18. 16:07
 14/17 Napkiraly ***** válasza:

A Majomembernek igaza van.

Már nem úszod meg. Akkor lett volna esélyes, ha egy mozgássérült ismerősödet szállítottad volna oda kint lett volna az igazolványa az ablakban, te kint vártad volna, a szemetek mégis megbüntettek volna. Sajnos szabályt sértettél, bár a méh végszükség is lehet, nem fogják neked elhinni.

2013. ápr. 18. 22:33
 15/17 anonim ***** válasza:
Napkirály: mozgáskorlátozott sem állhat meg megállni tilos táblánál, csak várakozni tilosnál.
2013. ápr. 19. 09:55
 16/17 Napkiraly ***** válasza:
tévedsz, megállhat. Várakozni tilosnál pedig bárki megállhat,nem kell mozgáskorlátozottnak lenni
2013. ápr. 19. 20:35
 17/17 anonim ***** válasza:

KRESZ 41.§. (3)A mozgáskorlátozott személy (illetőleg az őt szállító jármű vezetője) járművével és a betegszállító gépjármű olyan helyen is várakozhat, ahol a várakozást jelzőtábla (61. ábra) tiltja.

A megállni tilosnál nincs ilyen könnyítés, ott nem állhat meg. Várakozni tilosnál várakozhat, illetve járdán megállhat akkor is, ha azt tábla vagy felfestés nem engedi, de a járdán várakozás többi feltétele teljesül (járda fele, de min. 1,5 méter szabadon marad, stb). De ekkor is csak megállhat (ki és beszállás vagy egyéb okból max. 5 percre ha a vezető a gépjárműnél marad).

Ha belegondolsz, így logikus, megállni tilost olyan helyeken raknak ki, ahol a forgalmat akadályozná a megálló autó vagy veszélyes lenne a ki-be szállás, ezért nem állhat ott meg mozgáskorlátozott sem.

2013. ápr. 19. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!