Autóvezetés/gyakorlás jogsival de kezdőként?
Figyelt kérdés
Jogosítványomat két évvel ezelőtt szereztem. Azóta egyszer sem volt lehetőségem vezetni. Pár nappal ezelőtt vettünk autót, kipróbáltam egy rutinos sofőrrel a tudásomat, hát a két év alatt mindent elfelejtettem, jóformán a pedálkezelés sem megy rendesen. Mit tennétek a helyemben? Vegyek órákat oktatótól tanulóautón vagy keressek oktatót, aki a saját járművünkön oktat? (Ha van ilyen egyáltalán.)2013. ápr. 15. 08:42
1/3 anonim válasza:
Szerintem nem kell órájat venned, elég ha az elején, amíg bele nem jössz, legyen mindig melletted egy rutinos sofőr, vagy csak kisebb köröket menj egyedül olyan helyen ahol nincs nagy forgalom.:)
Én tavaly májusban szereztem meg a jogsit, és több mint fél évig nem vezettem egyáltalán utána, nekem is most lett saját kocsim nemrég, kb. 1 hónapig csak úgy vezettem,hogy a párom mellettem volt, amíg belejöttem, én is így éreztem,hogy váltani sem tudtam kb. normálisan,úgy elfelejtettem, de hamar belejöttem, már 2-szer egyedül is vezettem:) Sok sikert,menni fog!!:)
3/3 anonim válasza:
Azt javaslom mielőtt forgalomban vezetnél frissítsd elméleti és rutin tudásodat.Nem elég csak annyi hogy jól kezeled a a pedálokat és a váltót.Más autósok biztonsága is rajtad múlik,és sokan a gyereküket is autóval viszik iskolába,óvodába ők biztos nem fogják tolerálni ha balesetet okozol.A vezetés nem az csak autó irányításából áll fel kell készülni váratlan dolgokra is pl:kereszteződésben nem működnek a lámpák,na itt sokaknál megáll a tudomány mert nem biztosak magukban ami könnyen balesetet vonhat maga után.Azt javaslom,hogy tapasztalt sofőrrel vezetgess legalább 20-30 órát a városban hogy szokjad a forgalmat mert 2 év kihagyás az nem kevés.Sokan azt hiszik ha lassabban mennek,mint a többi autós akkor biztonságosabban vezetnek (főleg női sofőrökre értem nem vagyok nőgyűlölő volt olyan barátnőm aki kézifékesen lazán bekanyarodott akárhová,de ez ritka)ez nem fedi a valóságot mivel feltartják a forgalmat,és előzésre késztetik a mögöttük haladó autósokat,ilyen szituációkból több baleset is történt már.Ha 80-as tábla van akkor akkor annyival lehet menni persze ez az út,és időjárás függvényében lehet kevesebb is,de indokolatlanul lassabban haladni "feltartásnak" minősül amit sokan elfelejtenek.Én 22 év vezetek és sajnos azt kell hogy mondjam az autósok 30%-ak nem adnék jogosítványt a vezetési "stílusa" miatt ha egyátalán annak lehet nevezni ahogy vezetnek.Számos halálos balesetnek voltam szemtanúja (sajnos) ami mindig az egyik sofőr felelőtlenségén múlott.A vezetés nem játék,emberi életek múlhatnak rajta ha bizonytalanul megyünk ki a forgalomba.Bármi előfordulhat elém is hajtott már ki gyerek bringával,vágtak be elém autóval olyan szinten hogy satu féket kellet nyomni,fel kell készülni a váratlan dolgokra és ilyenkor nincs idő gondolkodni azonnal kell dönteni és ezen múlik hogy lesz-e baleset belőle,vagy csak egy anyázás.Gyakorolj és akkor nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!