Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Érvényes a vezetői engedélyem...

Érvényes a vezetői engedélyem külföldön?

Figyelt kérdés
Szlovákiába élek elégé közel a Magyar határhoz.Nálunk most jött egy új törvény ,hogy 17 évesen lehet vezetői engedélyt csinálni ,ha mellettem ül egy személy és felel értem akinek már van 10 éve jogsija.A kérdésem az lenne,hogy ha átmegyek a határon akkor ott érvényes a jogosítványom ?(személygépkocsiról beszélek)
2013. ápr. 7. 19:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem mivel neked Magyarország külföldnek számít így csak 18 évesen mehetsz külföldre.
2013. ápr. 7. 19:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Jó kérdés. Magyarországon egy 17éves, ha megvan a jogsi, ugyanúgy vezethet egyedül, mint bárki más. Aztán, hogy "külföldiekre" hogyan alkalmazzák a szabályt, fogalmam sincs.
2013. ápr. 7. 19:49
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem tudjátok hova írhatok ?

[link] -on nem lelek semmit

2013. ápr. 7. 19:51
 4/5 anonim válasza:
Nem tudom Szlovákiába hogyan van de én most raktam le a jogsit januárba(17 évesen) és csak Magyarországon vezethetek külföldön nem mivel még nem vagyok "rendesen" büntethető és mert kiskorú vagyok szerintem Szlovákiában is így van
2013. ápr. 7. 21:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet, csak ha 18 éves vagy. És a legtöbb országban amúgy is csak 18 évtől lehet vezetni.
2013. ápr. 8. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!