Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nem túlzás, hogy ennyire...

Nem túlzás, hogy ennyire kevés lopott autót találnak meg?

Figyelt kérdés
Most hallottam az Inforádió autós műsorában, hogy a rendőrség tavaly az ellopott autók 2,5 %-át találta meg Budapesten, országosan pedig 6,4 %-át. Ezek szerint Magyarországon gyakorlatilag kockázatmentesen lehet autót lopni. (Tavaly több éves csökkenés után meredeken elkezdett emelkedni az autólopások száma, amit azzal hoznak összefüggésbe, hogy az elszegényedő emberek elfordultak a szabályosan működő szervizektől, és most már a legtöbben a feketén, gyakran lopott autókból kiszedett alkatrészekkel üzemelő szervizekbe mennek.)

2013. márc. 31. 18:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

mert a lopott autók drágább része megy külföldre pl keletre, az olcsóbbak, tömegautók (amikből a legtöbbet lopják, VW, Renault, Suzuki stb) mert rövid úton mennek a bontóba és szétkapják pikpakk.

Épp azért lehet nagyon olcsón bontott cuccokat szerezni. származása senkit se érdekel és alig van ára. mert egy egymilliót autót a tolvaj továbbpasszol 2-300 ezerért.

2013. márc. 31. 18:58
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ez van, hogy az ellopott autókat, a profik vagy külföldre, viszik és feketén kapcsolatokkal lepapírozzák, a számokat lekaparják és újat a helyére, a mai technikával könnyen össze lehet hozni. A régebbieket meg szétbontják és megy alkatrésznek, a karosszériát is darabokra vágják és megy a vastelepre.

Sajnos ma már ez megy, egyik ismerősöm is vett egy autót, és eredetvizsgálaton megbukott, mert összevissza volt számozva, más volt az alváz szám elején meg a hátulján is, összevissza volt építve, sőt életveszélyesen volt megcsinálva, a motorja egy hulladék volt, de a karosszéria gyönyőrűszép, és a belseje is első osztályú volt, és a kereskedő aki eladta neki úgy bukott le hogy az idióta lecserélte a két autó rendszámát, de elfelejtette átpapírozni, és amikor ellenőrizni mentek oda, egyből megtalálták az adott autó eredeti rendszámát, ami a motor számhoz tartozott, az meg egy szinte új luxus autón volt rajta, a 10 éves suzuki helyett. És én is jártam úgy hogy vettem autót, az rendben is volt, de sok mindent kibontottak belőle, hangszórókat, benzinmérőt, katalizátort, és ezek mind utólag derültek ki, amikor vittem műszakira. A hajam égnek állt tőle, mert még 100 ezret fizethettem rá, a kereskedővel meg senki nem tudott mit csinálni, mert "mi így kaptuk" dumát vágták be.

2013. márc. 31. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!