Elfelejtettem autópálya matricát venni de még aznap
vettem most megbüntetnek?
Szerintem nem lehet utólag fizetni... Amikor megveszed rajta van a pontos idő és hogy innentől érvényes.
2013. márc. 7. 08:14
Min van rajta a pontos idő? Nincs fizikai matrica. Vitruális van.
Többször előfordult már, hogy a célállomáson jutott eszembe, hogy elfelejtettem a "matricát". Sms-ben megvettem, kész. Mindegyik eset már rég túl van a harminc napon, és nem kaptam büntetést. Kollégám szerint is éjgélkor zárják a napot, azután összesítik az aznap érzékelt rendszámokat az érvényes virtuális matricákkal, akinek a rendszámához nem tartozik matrica, azt büntetik.
2013. márc. 7. 11:22
13/20 A kérdező kommentje:
Benzinkúton vettem. Az is virtuális? mármint nem sms-ben vettem.
Fizika matricát, amit ki lehet ragasztani az autóra? Olyan magyar évek óta nincs, csak nyugta, amin szerepel a rendszám.
2013. márc. 7. 12:38
15/20 A kérdező kommentje:
Nemcsak fizikai matricán lehet idő... Hidd el, hogy nyugtázva van, hogy mikor vetted. Az, hogy nem küldenek büntetést az vagy az informatikai rendszer hibája vagy "jóindulat".
2013. ápr. 15. 20:33
Nem. Többen tapasztaltuk,hogy az aznap megvett matrica érvényes. Nap végén összesítik. Kollégáim is, én is többször jártunk már így. Kicsit sok lenne egy-két év alatt az a kb. tíz jóindulat, vagy informatikai rendszer hiba egy ilyen kis mintán.
El kéne végre hinni azoknak, akik tapasztalatból írnak tényeket, és nem rugózni a hülyeségen.
Ne keresd ki volt , én adtam a negatívot.
2013. ápr. 15. 20:46
#16-os vagyok. Egy pillanatra se mondtam, hogy nem hiszem el nektek, hogy elég aznap megvenni a matricát. Csupán annyit mondtam, hogy ha akarnák megcsinálhatnák úgy is, hogy ez ne így legyen. Mivel a vásárlás időpontja el van mentve. Az informatikai hibát pedig nyilván úgy gondoltam, hogy a szoftver ami ellenőrzi, hogy jogosult-e használni a jármű az autópályát úgy van megírva, hogy az órát, percet nem veszi figyelembe, csak a napot... Na ez lehet hiba is vagy direkt is megírhatták így, és hidd el, hogy ez így van, mert én is IT területen dolgozom. :) Szóval elhiszem, hogy nincs büntetés, ha még aznap megvásárolod, nem is arra írtam... A piros kezek meg nem nagyon érdekelnek :)
2013. ápr. 15. 21:41
19/20 anonim válasza:
Sziasztok!!!! nekem tegnap jött ki a bírság 07.02-án M3 BP-ről Ónodra mentem vissza fele megvettem a matricát 14-29 perckor fotó készült bünti van ki kell fizetni! Ha szerencséd van nincs fotó akkor megúszod nekem ez az első kb 13 év alatt eddig megúsztam!!!!
2015. júl. 24. 15:28
20/20 Kfecó válasza:
Ha valakinek ezzel a témával kapcsolatban kérdése van írjon,szívesen válaszolok.
2016. szept. 19. 09:22
Kapcsolódó kérdések: