Autókárpitozásban van valaki aki érti is?

Ha a fél autót újra akarod kárpitozni az nem olyan amit itt 2 mondatban le lehet írni... Mondjuk nem olyan nehéz dolog, mint atomtengeralattjárót tervezni, de a mindenféle görbe felületekre szépen felrakni nem olyan egyszerű, főleg ha varrni is kellene.
Egyébként lehet kapni vékony szivacsot (textiles boltok, Diego, ilyen helyeken), gondolom ha alá akarsz párnázni a kárpitnak az megfelelő lenne.
Lényeg hogy valami tisztességes ragasztót használj, persze nem kell túlzásokba esni sem, de ha nagyon kevés akkor hamar el fog engedni.
Én csak sík felületeket kárpitoztam bőrrel, ott nem nagyon kellett félni hogy átüt a ragasztó. :)
És még valami: a kocsit gondolom felújítod. Ha lemarad az igekötő, vagyis azt írod hogy "újítod" az felénk a lopást jelenti...
Igen lemaradt. Felújítom.
Hát maga az ajtóborításokban nincs olyan vészes helyek,ahol varrni is kellene, de sajnos az ülésekre is ráférne,de ezen még gondolkodom,mert ott igen csak sok a varrás.
Köszönöm a szivaccsal kapcsolatban amit írt. A fő ami miatt kell az a szigetelés, mert úgye milyen rossz hangja van mikor nincs leszigetelve az autó. Ezért arra gondoltam,h egy, vagy 2 cm vastaggal a belsejét beragasztom.
Az,hogy mi lesz a üléssekkel még magam sem tudom,mert nem elég,h sok varrással áldották meg,de még kagyló is.
Majd kipróbálom apám autóján,hogyan is kell. :)
Esetleg nem tudna valami könyvet vagy videót ajánlani amiből tudok kis ötletet meríteni? Nem vagyok elveszett gyermek, így sztem menne,csak át kellene olvasnom még is.Még megtervezem a tengeralattjárót is,csak ne tegyék vízre,mert nem vállalok rá garanciát,h bírná :))))
Köszönöm a segítségét

Háááát... Nem kicsi fába vágod a fejszédet, de ha számít hogy te csináld, akkor csak rajta. Mivel nincs benne tapasztalatod, így ár/érték arányban nem biztos hogy tökéletes lesz.
A youtube-on van pár videó, igaz főleg angolul beszélők - keress rá pl. hogy "car upholstery tutorial", lesznek találatok. Magyar oktatóvideóról nem tudok.
A hangcsillapítás szerintem nem lesz túl hatásos ha csak az üvegszálas panel és a kárpit közötti szivacsban bízol. Az főleg azért kell, hogy ne érezd keménynek a részeket amikhez hozzáérsz miközben használod a kocsit - attól még lehet olyan hangja az ajtónak mintha egy hordót ütnél (pl. Wartburg 353). Csillapítani közvetlenül a lemezen szoktak, régebben mindenféle bitumentartalmú anyagokkal, manapság meg drága öntapadós csillapítóanyagokkal.
Szintén youtube-on keress rá a "car soundproofing" kifejezésre.
Ami fontos az ajtó belső felén, az a fólia a panel alatt - zárja a szelet, esetleg a pára/víz egy részét is.
gondolkodtam már azon,h megcsináltatni kárpiítossal,csak felhúztak itthon olyan emberek akiknek a szájuk nagyobb,h nem tudnám megcsinálni.amilyen maximalista vok a munkában,megcsinálom és megmutatom nekik. az ár/érték arányt nem is akarok számolni.jobb ha nem tudok majd róla :)
köszönöm a linkeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!