Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A lejárat után évekkel később...

A lejárat után évekkel később is meg lehet újíttatni a jogosítványt?

Figyelt kérdés

Idén jár le a jogosítványom.

Évek óta nem vezettem, és még pár évig biztos nem fogok.

Van valamilyen korlátozás arra vonatkozóan, hogy a lejárat után meddig lehet meghosszabbíttatni a jogosítványt?

Pl.: 5 évvel a lejárat után is meg lehet? Nem kell újravizsgázni vagy valami hasonló?***

Változik az illeték mértéke, ha később szeretném megcsináltatni?

(***lenne benne logika. Aki sokáig nem vezet, az úgy elszokik tőle, hogy...)

2013. márc. 3. 19:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Figyi. Akinek PAPÍRON van jogsija, azok közül is sokan vannak akik nem vezetnek, attól függetlenül, hogy érvényes a jogsijuk. (aztán sajnos autóba ülnek) Nem kell újravizsgázni. Az orvosi jár le ilyenkor, nem szó szerint a jogsi, csak az orvosi nélkül az sem érvényes. Az illeték mérték valszeg változni fog, de nem azért mert később csináltatod meg, hanem mert infláció van.
2013. márc. 3. 19:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Lenne logika abban, amit írsz - de nem így van. A lejárat után akármennyi idővel meg lehet újítani, elég hozzá egy orvosi alkalmassági szakvélemény. Az illeték mértéke is ugyanannyi, nem függ attól, hány éve járt le. Ha tehát úgy gondolod, hogy nincs szükséged jogosítványra, nyugodtan elteheted a kártyát a fiókba és ráérsz 5-10 év múlva megújíttatni.
2013. márc. 3. 19:39
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Még valami: olvastam, hogy 40 éves korig 10 évre adják a meghosszabbítást (=orvosit).

Akkor is, ha valaki 39 évesen újítja meg az orvosi igazolást? Akkor is 10 évre adják?

----

Egyébként fix, hogy veszek majd pár órát mielőtt újra volán mögé ülök. Anélkül nem is mernék.

2013. márc. 3. 19:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen ha nem töltötted be a korhatárt akkor igen 10 év a 101 es az az Úrvezetői a hívatásos minden esetben 5 év illetve orvos azt adhatja akár 2 évre vagy 1 évre is egy bizonyos kor felett 3 évre adják meg 2 stb.. de ez 60 on felül van ha jól tudom.

Szerintem hosszabítsd meg teljesen mind1 nem kér az kenyeret bármikor szükség lehet rá! :)

2013. márc. 4. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!