A lejárat után évekkel később is meg lehet újíttatni a jogosítványt?
Idén jár le a jogosítványom.
Évek óta nem vezettem, és még pár évig biztos nem fogok.
Van valamilyen korlátozás arra vonatkozóan, hogy a lejárat után meddig lehet meghosszabbíttatni a jogosítványt?
Pl.: 5 évvel a lejárat után is meg lehet? Nem kell újravizsgázni vagy valami hasonló?***
Változik az illeték mértéke, ha később szeretném megcsináltatni?
(***lenne benne logika. Aki sokáig nem vezet, az úgy elszokik tőle, hogy...)
Köszönöm!
Még valami: olvastam, hogy 40 éves korig 10 évre adják a meghosszabbítást (=orvosit).
Akkor is, ha valaki 39 évesen újítja meg az orvosi igazolást? Akkor is 10 évre adják?
----
Egyébként fix, hogy veszek majd pár órát mielőtt újra volán mögé ülök. Anélkül nem is mernék.
Igen ha nem töltötted be a korhatárt akkor igen 10 év a 101 es az az Úrvezetői a hívatásos minden esetben 5 év illetve orvos azt adhatja akár 2 évre vagy 1 évre is egy bizonyos kor felett 3 évre adják meg 2 stb.. de ez 60 on felül van ha jól tudom.
Szerintem hosszabítsd meg teljesen mind1 nem kér az kenyeret bármikor szükség lehet rá! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!