Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hallottatok már arról, hogy...

Hallottatok már arról, hogy ha kimegy valaki tankolni külföldre (benzint), azt nem tankolhatja más járműbe?

Figyelt kérdés
Ma apám jött haza Ukrajnából megállította a vámos, és mondta apám h mivel gázos az autó ezért a benzin majd jön motorba, és azt mondta rá a vámos, hogy ezt inkább meg se hallotta, mert ezt a törvény pénzbírságra, és a jármű elkobozására bünteti...
2013. febr. 11. 16:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Így van, elvileg csak abban a járműben lehet elhasználni amelyikbe tankolta. Sőt! Ha jól tudom ha valaki rendszeresen átjár dolgozni, vagy vásárolni, kirándulni, csajozni, akármiért elvileg fel is jegyezhetik meddig volt a tank kifelé és befelé és (bünti vagy vám) jár érte. de ez nem 100%.
2013. febr. 11. 16:12
 2/5 anonim ***** válasza:

Minden unión kívüli határátlépésnél ( tehát kifelé és befelé is ) regisztrálják a határon a km állást és a kocsiban levő üzemanyag mennyiségét.

És igen, hivatalosan, ha leszívod ás másban használod vagy eladod akkor jövedéki adó csalást követsz el ( vagy valami ilyesmit), amiért elkobzás és pénzbírság jár. Ha nem híreszteled és elmotorozol vele, akkor a kutya nem szól érte, viszont az ukrán határ közelében lehet számítani bal lábbal kelt vámosra, aki ha mintát vesz a kocsiból/motorból és az autó nem lépett határt , akkor csúnya bukta van.

2013. febr. 11. 16:17
 3/5 anonim ***** válasza:
És attól,hogy gázas az autó miért ne lehetne benne benzin .Nem értem miért mondta Apád ,hogy más járműbe kell.
2013. febr. 11. 16:25
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát a határtól 70-80 km-re lakok :D

Poénból mondta a vámosnak, h majd Én elhasználom a motorba :D

és akkor mondta h a-aa, az nem lesz jó :/

de egyébként nem toom h akarják a keveréket ellenőrizni de biztos van rá módszerük...

a többiről úgy nagyjából tudtam, de arról nem h még más saját járműbe se lehet használni :/

2013. febr. 11. 17:36
 5/5 anonim ***** válasza:

"de egyébként nem toom h akarják a keveréket ellenőrizni de biztos van rá módszerük..."

Nagyon egyszerűen, az olajnak és a benzinnek nem azonos a sűrűsége, szétválasztod és onnantól már lehet matekozni a benzinnel.

De ha abból indulunk ki, hogy itthon meg van határozva a benzinek legmagasabb kéntartalma, ami jóval kisebb mint az ukrán benziné. Nyilván a keverékben is magasabb lesz, ehhez meg még szét sem kell választani.

Hidd el, elég laboránsok vannak a fináncoknál :)

2013. febr. 12. 01:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!