Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Autó jogosítvány, szerintetek?

Autó jogosítvány, szerintetek?

Figyelt kérdés
Most csinálom a jogsit és általában iskola után szoktam menni gyakorolni vezetni 2x45 percet de iskola után van hogy olyan fáradt vagyok hogy nem tudok rendesen figyelni szóval ilyen apróbb dolgokra hogy kint van egy olyan tábla hogy az adott sávból busz sáv lesz észre se veszem.De amikor kipihenten megyek akkor 1-2 kisebb hibám van csak.Levezettem a kötelező órákat és most kifizettem 2+alkalmat mert az oktató azt tanácsolta hogy még vegyek pár órát.(1alkalom 5000ft)Szóltam neki hogy kérje meg a vizsgámat mondta hogy rendben de szerinte vegyek még 5 alkalmat=25000ft és akkor szerinte nagy valószínüséggel sikerülni fog.Lehet hogy azért mondja ezt mert ha kifizetem azt a pénzt akkor úgy fog hozzám állni a vizsgánál?Szóval lehet hogy szól a vizsgabiztosnak hogy ott hagytam nála még +35000ft-ot és ne szivasson már meg hogy megbuktat?A másik kérdésem hogy olyan lehetséges hogy megpróbálom rávenni az oktatót hogy a vizsgabiztossal intézze el hogy valami kevésbé forgalmas úton vezessek vagy esetleg reggel legyen a vizsga ne délután a csúcsforgalomban?
2013. jan. 22. 21:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Az oktató az órákból él, ha most több órát veszel akkor kisebb eséllyel múlik az oktatón a dolog. De az is lehet hogy látja hogy néha bizonytalan vagy.

A vizsgáról: előre meghatározott útvonalak vannak, húzással dől el melyik útvonalon mész, ebbe az oktató nem szólhat bele. De a reggeli vizsgát meg lehet beszélni.

2013. jan. 22. 22:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Reggel az elsőket átalában átengedik. Mindenesetre már 5000 egy plusz óra?? Én 2 éve voltam, akkor még 2500 volt. Szemetek... Bár ha te is észreveszed hogy elbambiskolsz, csak a táblákat, mást is biztos, csak nem veszed észre, akkor úgy gondolom jogosan mondja hogy pótóra. Mehetnél vizsgázni, nem tudom mennyire szigorodott a rendszer, de a vizsga többe kerül mint a pótóra. Szóval figyelj, és gyakorolj. Hajrá! Sok sikert!
2013. jan. 22. 22:15
 3/5 anonim válasza:
Egyrészt az oktatók zöme pénzéhes. Illetve ebből élnek. Én iskolát is váltottam, mert az első oktatóm csak órákat akarta adni folyamatosan, közben semmi nem tanított, a másik oktatómmal pedig szinte azonnal mentem is vizsgázni, ő nem volt lehúzós fajta. Szóval elképzelhető, hogy csak a zsebedbe akar nyúlni, DE! Álomból ébredve, matafáradtan is tudni kell figyelni, az autóvezetés nem játék! Olyat, hogy busz sáv lesz, nem veszel észre, nagyon nagy hiba és nem a vizsga miatt, hanem az életben, egyébként. Úgyhogy ha van rá kereted vegyél még órát, ártani nem fog.
2013. jan. 22. 22:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Pár éve vizsgáztam, tudom infláció van rendesen, de 5000 egy óra?

Nem tudom mennyire általános, ott ahol vizsgáztam, az épületben kellett becsokkolni, s kihúzni öt útvonalból egyet. Az épület be volt rendesen kamerázva, s a húzás is úgy történt, hogy a kamera lássa.

Ha a hivatalos süketelésre vagy kíváncsi:

Időpontot kérhet reggelre az oktató, de nem kötelesek akkora adni. A jogsi mindenféle típusú autóra érvényes, s minden útvonalra. A vizsgán is arról kell számot adni, hogy te biztonságosan tudsz közlekedni mindenféle körülmények között.

Ami meg a gyakorlat (volt amikor vizsgáztam).

Nem mindegyik útvonal egyformán nehéz, s nem mindegyik útvonal szokott egyforma terhet jelenti a vizsgázónak. H segítesz az oktatónak vizsgabiztosnak, akkor fortuna különös szeszélyéből pont az a boríték akad a kezedbe, amelyik jobban megy.

És legalább a telepen figyelj, mert induláskor sokan vannak körülötted(Sok vizsgabiztos), s lehet nem egyformán kedvelik egymást a vizsgáztatók. Nincs az a kenőpénz, amiért akkor átengednek, amikor a többiek látják. De hát ez úgyis csak szócséplés, hiszen te nyilván nem is folyamodnál ilyen nemtelen dologhoz. De hát amikor már csak hármasban vagytok…

2013. jan. 22. 22:17
 5/5 anonim ***** válasza:
1 óra nálam is 45 perc volt, viszont "csak" 3000 forint, és ez tavaly nyáron volt. pontosan mi a kérdés azt nem igazán értem. de vizsgaútvonalat azt te húzol. nálam reggel volt a vizsga, húztam útvonalat, alá kellet írni papírt hogy nem vagy beteg , beszámítható állapotban vagy stbstb, kimentünk az autóhoz, szokás szerint el kellet végezni az indulás előtti kötelező ellenőrzést (azóta egyszer sem néztem meg mindent, max a gumikat), ha ez megvan bezsállás majd indulás, oktató melletted folyamatosan mondja majd melyik irányban, és ha valami feladat kell pl y fordulás, jobbra előre parkolás stb azt is mondja majd. személyem szerint elég rendesen meg kellet volna buknom, ennek ellenére minden probléma nélkül átengedtek. nekem cakk pakk kb 170 be volt a jogsi.
2013. jan. 22. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!