Hogyan lehet megtanulni gyorsan járni?
Vidéken születtem, ott ritkák voltak a buszmegállók, ezért sokat sétáltam, itt Bp-en pedig drága a bérlet, ezért sétálok sokat.
A "tapasztalataim":
Találd meg az optimumot a hosszú lépés és a gyors lábszedés (ha autós párhuzam kell, "fordulatszám") között.
Ha rövideket lépsz, de sűrűn, az is lassú, de ha hosszúakat lassan, az is lassú. A hosszabb lépésekhez közel érzem a saját kényelmi szintemet, és persze a lehető leggyorsabban szedem közben a lábam. Eleinte fájt a vádlim, de hamar megedződsz.
Tehát hosszú lépés gyorsan
Valamint ha nagyon sietek, akkor még a lábam végét (nem tudom a szakszót, nem értek a biológiához.. ahol a talpad van :D ) is használom. Tehát még bokából is ráfordítok, azzal is tolom magam előre. Ez nem olyan sok egy lépésnél, de 1-2 km-es távon már percekben mérhető az előny
Idő után annyira hozzászoksz (legalábbis én), hogy már az megerőltető, hogy "normális" ember tempójában, lassan menj.
Ennyi jutott hirtelen eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!