Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megtanulni...

Hogyan lehet megtanulni gyorsan járni?

Figyelt kérdés
Tudom furcsának tűnik a kérdés, de nem értem miért van az, hogy sietek az utcán, nem is tudnék gyorsabban menni, mert akkor már szaladnék és kétszeres sebességgel húznak el mások mellettem, én meg úgy tűnök, mintha cammognék. Mi kell ahhoz, hogy gyorsan járjon valaki? Van technikája?
2013. jan. 11. 09:49
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Vidéken születtem, ott ritkák voltak a buszmegállók, ezért sokat sétáltam, itt Bp-en pedig drága a bérlet, ezért sétálok sokat.

A "tapasztalataim":

Találd meg az optimumot a hosszú lépés és a gyors lábszedés (ha autós párhuzam kell, "fordulatszám") között.

Ha rövideket lépsz, de sűrűn, az is lassú, de ha hosszúakat lassan, az is lassú. A hosszabb lépésekhez közel érzem a saját kényelmi szintemet, és persze a lehető leggyorsabban szedem közben a lábam. Eleinte fájt a vádlim, de hamar megedződsz.

Tehát hosszú lépés gyorsan

Valamint ha nagyon sietek, akkor még a lábam végét (nem tudom a szakszót, nem értek a biológiához.. ahol a talpad van :D ) is használom. Tehát még bokából is ráfordítok, azzal is tolom magam előre. Ez nem olyan sok egy lépésnél, de 1-2 km-es távon már percekben mérhető az előny

Idő után annyira hozzászoksz (legalábbis én), hogy már az megerőltető, hogy "normális" ember tempójában, lassan menj.

Ennyi jutott hirtelen eszembe.

2013. jan. 11. 10:00
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi, hazafelé kipróbálom! :))
2013. jan. 11. 10:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Én ha nagyon sietek, önkéntelenül, kicsit előredőlök. Olyan, mintha kötekedni akarnék, azért tartom olyan hülyén a vállam, de ha gyorsan megyek, mindig ez van.
2013. jan. 11. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!