Isic Nemzetközi Diákigazolvány használható BKV-n?
Csináltattam 1 napja Isic Nemzetközi Diákigazolványt mert február végétől lejár a hallgatói jogviszonyom és kellene szeptemberig valami "segítő" mert addig nem lesz diákom.
Szeptembertől kezdeném meg második főiskolámat.
Elfogadja a BKV ezt a kártyát addig is? (diákbérlet miatt, és csak a BKV érdekel)
Köszönöm a válaszaitokat !
Akkor Március 31-ig jó még, de utána nem, és nem, nem adnak matricát következő félévre. Ezért is kellene valami info ezzel a nemzetközi diákigazolvánnyal kapcsolatban.
Köszönöm a válaszod, ment a zöld kéz!
Ezt a BKV GYIK oldaláról másoltam:
6. K: Nemzetközi diákigazolvánnyal, külföldi diákigazolvánnyal vehetek-e diákbérletet?
V: Az EU tagállamaiból és az Európai Gazdasági Térségből érkező diák, az érintett tagállamokban kibocsátott diákigazolvánnyal, nemzetközi diákigazolvánnyal, 16 éven aluli külföldi gyermek esetében útlevél vagy személyi igazolvány igazolása alapján használhatja a tanulóbérletet. Magyarországi tanintézménnyel fennálló tanulói, hallgatói jogviszony igazolására kizárólag az oktatási igazolványokról szóló jogszabály szerinti magyar diákigazolványok használhatók. A bérletszelvényre a diákigazolvány számát, 16 éven aluliak esetében az útlevél vagy személyi igazolvány számát kell rávezetni.
Az én értelmezésemben ez azt jelenti, hogy csak akkor vehetnél nemzetközi diákkal kedvezményes bérletet, ha a nemzetközi diák külfödi intézménnyel fennálló jogviszonyt igazolna. Az nem jó, ha a N.közi diákra pl. az ELTE van ráírva.
Régen pl még sokkal kevésbé voltak biztonságosak a nemzetközi diákok. Felírták és leellenőrizték az adataidat (magyar diákot és iskolalátogatásit kellett mutatni). Aztán fogtak egy előre legyártott plasztikkártyát. Arra ráragasztották az általad vitt igazolványképet. Ezután az adatokat (suli, név, szül. idő stb.) rányomtatták egy írásvetítő fólia-szerűségre, ami a kártya méretére volt vágva. Ezt a kis fóliát némi hő és egy célszerszám segítségével rápréselték a fényképpel ellátott plasztikkártyára.
Na most elképzelheted, hogy nem volt nehéz leszedni ezt a fóliát, venni a papírboltban egy ugyanolyat, rányomtatni tetszőleges adatokat, méretre vágni és egy felforrósított késsel és egy bankkártyával szépen ráegyengetni a plasztiklapra:D
Ismerős csinálta ezt, de ő csak azt akarta elérni, hogy egy egyetemi klubba beengedjék (18 évesnek kellett lenni ugye, ő még 17 volt) Amíg várakoztunk, addig angolul beszélgettünk kinn, benn meg már halál mindegy volt, nem emlékezett rá senki, hogy kinn ő még egy francia egyetemi cserediák volt:D
Azért remélem lesz más válaszod is:)
uuuuh az akkor gáz, nem nagyon lenne kedvem a felnőttet kifizetni..valakinek valami ötlet, tipp, csak szeptemberig kéne!
Köszönöm a válaszodat, ment a zöld kéz!
Bár ahogy látom még mindig ugyanolyan a rendszer, amit én leírtam, úgy megcsinálhatod. Random kinézel egy egyetemet mondjuk Luxemburgban, és ráírod azt. Az ellenőrhöz meg angolul és/vagy franciául és/vagy németül és/vagy luxemburgiul beszélj.
Mondjuk kínos, ha az ellenőr már ott van a járművön, és Te mondjuk magyarul beszélgetsz valakivel telefonon közvetlenül mellette, és később kezdi meg az ellenőrzést:D
Akkor meg mondhatod, hogy ott tanulsz, de magyar vagy, és most hazalátogattál egy hónapra, mert mondjuk itt töltöd a gyakorlatodat.
Sejteni fogja, hogy nem így van. De mivel nem tudja ellenőrizni, el fog engedni. Legalább nem bliccelsz:) Figyelj, hogy nagyon pengén csináld meg az új fóliát. Mert ha viszont azzal fog vádolni, hogy hamisítottad, azért eléggé megütheted a bokádat:( A lényeg: ne add ki a kezedből az igazolványt. Nézegetheti ameddig csak akarja, de ne add oda neki. A bérletet köteles vagy átadni, de ugye azt megveszed, szóval abból nem lesz gond. Iratot viszont a beleegyezésed nélkül ha jól tudom nem vehet el tőled.
uuuuh és tényleg olyan az a kártya ahogyan leírtad. Na ez egy jó ötlet!
Viszont a diákbérlet ig.számához mit írjak? A isic-es kártyán feltüntetett számokat?
Ha tudjuk akkor vegyük fel privátba a kapcsolatot!
Nekem is ugyanez a problémám... Nekem is most fog megjönni az ISIC, én úgy tudtam ki lehet játszani :S
és érdekes, mert itt ezt írják:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!