Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Halogén vagy LED lámpák jobbak?

Halogén vagy LED lámpák jobbak?

Figyelt kérdés
Bringámon hamarosan lesz agydinamó és új lámpák. Szeretném kérdezni hogy melyik jobb, a Halogén vagy LED lámpa?

2013. jan. 5. 19:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Sőt, LED-nél nem is úgy van mint halogén izzónál, ott ha kevés a fesz akkor egyáltalán nem világít...

Aztán akármi van nem lesz fényed, az meg szarügy...

Meg a LED-ek nemigazán szeretnek normálisan működni szabályozatlan feszültséggel, ezért jó az aksi ami puffereli. Ennek a töltési feszültsége valamivel kevesebb mint 5V, a dinamók meg többnyire 6 voltosak asszem. Szóval bőven jó.

Én valahogy úgy oldanám meg a dolgot hogy a lámpába vannak az aksik (3db AA-s az feszültségben nagyjából megfelel, persze nem árt hozzá egy fesz szabályzó IC.)

a kormányon pedig olyasmi csatlakozó van mint a kilométer óráknak is. És így ha kell le tudod venni a lámpát és úgy is működik. Ha visszateszed akkor meg töltődhet.

2013. jan. 9. 19:44
 12/21 A kérdező kommentje:
Nem szorakozok Én az elemes / Aksis lámpákkal! Csak is agydinamós lesz!!!
2013. jan. 19. 10:56
 13/21 anonim ***** válasza:
Akkor maradj a halogénnél. De elég gáz, hogy ha megállsz, akkor nincs világításod. Az akkuk csak ilyenkor szolgáltatnak áramot. Menet közben akkor is lesz világításod, ha kirohadnak az akksik. Én nem hagynám ki. Egy akkus ledes kombináció nagyon jól jön, ha szeretsz pl erdőben, hegyvölgyön tekerni éjszaka. Én szeretek :) És elég ciki lenne, ha mikor megállók, akkor nem lenne világítás, vagy pl halogénnél, hogy alacsony sebességnél kevés a fényerő. Nem kell ilyen görcsösen ragaszkodni, hogy csak agydinamó legyen. Sokkal hatékonyabb világításod lenne, ha egy agydinamós, akkuval kiegészített rendszert használsz. A két megoldás összes előnye egy helyen van, és a hátrányaikat megszünteti a másikuk.
2013. jan. 19. 16:29
 14/21 A kérdező kommentje:
Akksim lesz de azt mobiltelefon, vagy GPS töltésre fogom használni, az BIKE2USB adapterrel tölthetem menet közben. még lámpát is hozzá köthetem!!! Amúgy meg a hátsó lámpám ami a csomagtarton lesz, a Busch & Müller német gyártótol lesz, ami még állás közben még 5-10 percig világít (mert van benne aksi) !!!
2013. jan. 22. 10:49
 15/21 anonim ***** válasza:

Nem kell ennyi felkiáltójel, meg lehet érteni anélkül is. Ha már van a hátsó lámpában is akksi, akkur miért nem lehet az első, ledes lámpában? Így akkora fényerőd lesz, mint egy 50W-s halogénnek. Ez bizony piszok jó éjszaka. Főleg városon kívül. De akár feltehetsz még mellé egy kis teljesítményű lámpát is, hisz városban jórészt feleslegesen menne a nagy, még ha nem is eget rengető a fogyasztása. Két kapcsolóval meglehet oldani. Az egyikkel kapcsolod a világítást, (első hátsó együtt), a másikkal pedig váltasz, hogy a kicsi, vagy a nagy világítson. De ez már csak extra, energiamegtakarítás végett. Nekem csak a "nagy" lámpa van elől. És mindent tudsz tölteni az agydinamóval, mivel gondolom azért nappal is tekersz :)

Mert ugye a 3W-ba illene beleférni éjjel is.

2013. jan. 22. 14:20
 16/21 A kérdező kommentje:
Nekem 3 hónap után kipurcant a Halogén égöm az első lámpámba. Az egész halogén lámpát most cserelem le elöl. Super LED-es elsö lámpám lesz. Hátsó Busch & Müller Selector prizma Super Ledes lámpám bevált! Elöl-hátul végre LED-es lesz!
2013. ápr. 28. 17:11
 17/21 anonim ***** válasza:
Tartós, kiváló jószág tud lenni a led. Sok kilométert vele, éjjel-nappal!
2013. ápr. 28. 19:27
 18/21 A kérdező kommentje:
Király, erösebb a LED fénye mint a Halogénnek!!!! é s agydinamóval üzemel!!!
2013. máj. 5. 19:10
 19/21 anonim ***** válasza:
Az biztos. Erdőben eszméletlen hasznos tud lenni, nem kell pislákolni, hogy hol egy gally az úton, simán lehet tekerni.
2013. máj. 5. 19:20
 20/21 anonim ***** válasza:

De gondolj bele mi lenne ha nem csak egy kis maximum 3W-os LED lenne a lámpában :)

Hanem mondjuk egy ilyen:

[link]

:)

Ezért lett volna jobb ha aksi is van benne, akkor egy ilyet is simán működtethetne.

2013. máj. 5. 21:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!