Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Halogén vagy LED lámpák jobbak?

Halogén vagy LED lámpák jobbak?

Figyelt kérdés
Bringámon hamarosan lesz agydinamó és új lámpák. Szeretném kérdezni hogy melyik jobb, a Halogén vagy LED lámpa?

2013. jan. 5. 19:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Szerintem a LED kevesebbet fogyaszt.
2013. jan. 5. 19:26
 2/21 anonim ***** válasza:

A LED ugyanakkora fényerő mellett kevesebbet fogyaszt és jobban bírja a rázkódást. Viszont csak jelzőfénynek igazán jó: az elérhető árú LED-ek nem tudnak szép fénykévét produkálni, nem világítják meg jól az utat.

A halogénizzó fogyasztása ugyanolyan fényerő mellett magasabb, hamarabb ki is nyírja a rázkódás, viszont abból - megfelelő tükörrel - olyan lámpát lehet építeni, amivel rendesen látsz sötétben.

Azt, hogy neked melyik a fontosabb, saját magadnak kell eldöntened. Bár gondolom, biciklin inkább jelzőfényre van szükséged.

2013. jan. 5. 19:32
 3/21 A kérdező kommentje:
Látni és látszani akarok!!! Már nem akarok elemes/akkulumátoros lámpákat bringámon! És az agydinamó a legjobb megoldás!
2013. jan. 5. 19:34
 4/21 anonim ***** válasza:

A LED ugyanakkora fényerőnél kevesebbet fogyaszt, de a halogénnek nagyon sokkal kellemesebb a fénye. És jobban is látni kadmiumsárga fénynél mint hideg fehérnél.

Persze ha városban használod a gépet akkor tökéletesen megfelel a LED-es is, közvilágítás mellett azzal is látni fogod az utat.

Ha túrázni is akarsz akkor halogéneset ajánlom inkább.

Nekem régen halogénes volt, 2 fokozattal, hát még buszsofőr is lekacsolta a refit ha kicsit szemmagasságba állítottam erős fokozaton :D

Erdőben se volt gond azzal hol tökéletesen lássam az utat magam előtt. Csak a 4db AA-s aksival max 1 órát bírt...

Most LED-es van- Hát ezzel terepre este már nem megyek...

De ez legalább jópár órát kibír a 4db AA-a aksival.

2013. jan. 5. 19:41
 5/21 A kérdező kommentje:
Én hosszú kerékpártúrákon is szeretné használni, de azért városban sürüen!
2013. jan. 5. 19:42
 6/21 anonim ***** válasza:

Városon belül jobb a LED tényleg keveset eszik és jó a fényereje jelzőfénynek kiváló csak a hatótávja gyenge neki sajnos tehát ha sötétben mész akkor nem nagyon fogsz látni.

Ha tudod hogy sötét területen mész akkor leválthatod halogénre mert akkor az úgy jobb csak a rázkódás hamarabb kinyírja a lámpát, én azért mindkettőt megvenném és cserélgetném ha van olyan lehetőség. Szerintem így lesz a legjobb mert sosem tudhatod mikor melyik jönne jól.

2013. jan. 5. 19:44
 7/21 anonim ***** válasza:

Gondolom aksival együtt használnád, így azért egy halogénessel is elég sokáig bírná talán.

De ha annyira nem számít a lámpa mérete akkor egy kombinált lehet jobb lenne neked.

Persze normális halogén égővel. Mert van sok olyan kombinált amiben a halogén annyira gyenge hogy szart se ér...

2013. jan. 5. 19:48
 8/21 anonim ***** válasza:

Kiállnék a LED mellett, ma már igen előrehaladott a LED technológia. Nem csak irányfénynek használható, nagyon szép és erős fényt ad. Az meg egy dolog, hogy a meleg fehér kellemesebb a szemnek, de a hideg fehér leddel sokkal jobban lehet látni, élesebbek a kontúrok. Nem véletlenül használják a LED lámpákban.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Én is ez alapján csináltam meg 4db 3w-s ledből a világítást. Egyedül arra kell figyelni, hogy megfelelően legyen beállítva.

2013. jan. 6. 08:30
 9/21 A kérdező kommentje:
Én csak agydinamós rendszert épitek bringámra!!! Nem kell elemes/akkumulátoros lámpák!!!
2013. jan. 9. 18:42
 10/21 anonim ***** válasza:
Nekem is agydinamós a lámpám. Persze van benne akku is, hogy ha állok a pirosnál is égjen a lámpa. Az akkuk nappal töltődnek, éjjel meg amikor kell, arról megy a lámpa. de ha kiveszem az akkukat, akkor is működőképes a lámpám. Minimális átalakítást kellett végezni rajta, illetve egy töltőelektronikát kellett építenem. Hátul egy 1W-s piros power led van, és a világítást egyszerre kapcsolom, egy kapcsolóval. És mindenképp ajánlom az akkut, elég gáz, ha lassan tekersz az erdőben, és alig látsz valamit.
2013. jan. 9. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!