Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Erdély túra, mennyiből lehetne...

Erdély túra, mennyiből lehetne kihozni, mennyire segítőkészek arra az emberek, vadkemping lehetséges? Többi lent

Figyelt kérdés
Segítségre lenne szükségem. Szeretnénk kimenni Erdélybe, biciklivel, több napra. A magyar települések mentén mennénk egész Székelyföldig, majd vissza. A vadkemping mennyire lehetséges arrafelé, esetleg mennyire vannak kiadó szobák, és milyen árban. Valamint jogilag megtehetjük-e, 16 évesen? Mármint nem luxusszállodákba, inkább olyan mint itt a hegyekbe is, hogy az öreg néni kiad egy-két szobát, a lényeg az ára legyen, mert nem nagyon megy mostanság anyagilag. Olyan 20-30.000 Ft-ból szeretném megúszni a kb 5-6 napot.
2012. dec. 26. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
Sajnos csak annyit tudok, hogy a medvék nem túl segítőkészek..
2012. dec. 26. 15:42
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a helyi szabályozást, de szerintem alapvetően megúszható a vadkemping hatósági baszogatás nélkül - a természeti értékekre figyeljetek, mindazonáltal!

De a 20-3000 Ft keretből 5-6 napra kihozható a szállás. A székelyek vendégszerető nép, a románokkal is inkább kommunikációs problémák léphetnek csak fel, egyébként a magyarlakta vidékek környékén teljesen normálisak a magyarokkal, tapasztalataim szerint. Szerintem kisebb falvakban működőképes megoldás lehet az, hogy a kocsmában vagy a parókián megérdeklőditek, hogy kinél verhetnétek fel pár lejért a sátratokat. A medvékkel, pásztorkutyákkal csak óvatosan!

2012. dec. 26. 20:29
 3/6 A kérdező kommentje:
Még nem voltam Erdélybe, és eléggé érdekelne, de nincs úgy pénzünk, hogy kocsival ki tudnánk menni. Így gondoltuk haverokkal, hogy kimegyünk biciklivel, szétnézünk, és hazajövünk. Határtól nem messze, ~80km-re lakunk. Én is úgy hallottam, hogy vendégszeretőek, de hogy anyagiakban mennyiért lehetne kihozni azt nem tudtam.
2012. dec. 26. 20:34
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerintem kivitelezhető, ne hivatalos szállást keressetek vagy fogadót hanem helyieknél próbáljatok "bekérckedni" barátkozni... MO-hoz képest jóval olcsóbb az alapvető élet, még akkor is ha a boltba látják hogy magyar vagy és esetleg raknak rá 50%-ot. Ez egyáltalán nem jellemző, de velem már fordult elő.

Szerintem csináljátok, tuti király lesz, de A VADKEMPINGET FELEJTSÉTEK EL(azt csak ottani rutinos emberrel ajánlanám), ÉS KERÜLJÉTEK A CIGÓ TELEPÜLÉSEKET!! És nem vagyok rasszista!!! Tényleg!!!

Ha meg elfogyott a pénzetek hát hazatekertek!

Sok sikert!!!

"a sör nem pia, a nő nem ember, a MEDVE NEM JÁTÉK!!! "

2013. jan. 4. 18:29
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget mindenkinek, valószínű kipróbáljuk. Első napra olyan 80 km-t tervezünk, innen a határig, onnan meg apránként hol mit szeretnénk megnézni, felmennénk egész Székelyföldig. Inkább raknánk el kicsit több pénzt, de vissza nem fordulnánk! :) Jött jó ajánlat már hivatalos szállótól is, 10 Euró/fő. Én bepakolnék 3 kg házi szalámit, 2 kg kenyeret, pár liter házi szörpöt, 5 váltás fehérneműt, két váltás egyéb ruhát, no meg persze az iratok, a pénz. Meg vinnénk egy biciklifujtatót, egy-egy belső gumit. Szerintem ennyi elég is lenne, esetleg gyógyszerek, ha ott kap el valakit a cifrafosás. :) Mit javasolnátok még? Milyen az idő ott, menyire kell felöltözni, úgy hallottam, nyáron is elviselhető a hosszú nadrág, pulcsi.
2013. jan. 4. 22:09
 6/6 anonim válasza:
én erdélyi vagyok. Az emberek nem a segjtőkézségről híresek, persze kifoghatsz egy rendes eembert is. kempigezni..háát medve van bőven, de kijelölt helyen nagyon jól lehet kempigezni. Mellesleg medvelesre is elmehetsz, ami majdnem ingyen van, és majdnem garantált hogy látsz egy-két macit:). Vannak diák és sportszállók is jópénzért.
2013. jan. 13. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!