Friss Jogsival, mennyi idő után lehet egyedül vezetni?
Állítólag van valami arra vonatkozó törvény, hogy két évig nem vezethetsz kezdő jogsival egyedül.
18 éves vagyok, nemrég kaptam meg a jogsim. Azért kíváncsi lennék , érdemleges válaszokra.
Rendőr ismerős mondta ezt az infót nekem, és nem akarom elhinni Neki! :)
A rendőr ismerősöd szopat.
A jogsid két évig kezdő vezetői engedélynek minősül, nem vontathatsz vele utánfutót. Ennyi az összes korlátozás, illetve még annyi hogy 18alatt nem vezethetsz külföldön, de az rád értelemszerűen nem vonatkozik.
Köszönöm megerősítő válaszaitok!
Én is így tudtam, így tanultam, semmiféle más korlátozást nem említett az oktatóm sem! :)
Az utánfutós dolog, kicsit fura, de megértem, mivel az, nem az autód része, külön kereke van neki (és jól látom - külön rendszám is kell neki?)
Van már, olyan nagy autó, amit még, B kategóriás jogsival vezethetsz és sokkal több holmi fér bele, mint egy 'Smart + utánfutó' kombinációba.
Szimpla 3,5 tonnás szerelvénnyel sokkal könnyebb fordulni mintha egy személyautó mögé akasztanál egy 750-es futót, jobban érzed a méreteit, nem csúszik ki a vontatmány ha elfékezed magad, nem ránt le az ívről ha elsokallod a kanyart.
Ennyi értelme van, 2év alatt jó esetben összejön annyi rutin ami segít ezeket kezelni, vagy legalább nem kezd el kapkodni a versenyző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!