Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A ryanair 737-800 ajtajainak...

A ryanair 737-800 ajtajainak van létrája úgyértem nem amit odatolnak hanem ami a gépből jön ki?

Figyelt kérdés

#Ryanair #boeing 737-800
2012. dec. 15. 19:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
vészcsúszdája van meg kényelmetlen ülései...
2012. dec. 15. 19:17
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem a vészcsúszdáa gondolok.

hanem arra ami leszállás után( az első ajtón ) felszálnak.

2012. dec. 15. 19:31
 3/11 anonim ***** válasza:
16%
úgy tolják oda a reptérről. nem a repülőgépról nyílik le.
2012. dec. 15. 19:51
 4/11 anonim ***** válasza:
0%
Utasszállítónak létrája nem lehet mert baleset veszélyes és lassú lenne amikor szükséges.
2012. dec. 15. 20:14
 5/11 A kérdező kommentje:
Mert láttam h egy létra nyilik ki az 1 ajtón. és most már több videót megnéztem és ott is ilyenek.
2012. dec. 15. 20:19
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdést. Ha láttad, akkor miért kérdezed? Vagy ez a kérdés speciálisan a RYR 737-800-asaira vonatkozik?

Ha általánosan a 737-800-ra, akkor igen, van. [link]

De, hogy opció vagy széria, azt nem tudom. Viszont a ryanair inkább a repülőtértől nem vesz igénybe szolgáltatást, így el tudom képzelni hogyha opció is az adott típushoz, inkább megrendelte.

Ez persze akkor is jó, ha olyan reptérre megy a gép, ahol valamiért nincs is mód lépcsős vagy utashidas kiszolgálásra.

2012. dec. 15. 20:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Van nekik, igen, a ryan gépekhez csak hátulra kell lépcsőt tolni külön. (Csak azt nem értem, hogy aki nem ért hozzá, nem tudja biztosan vagy nem látott ilyet, szóval fogalma sincs róla, az mégis miért próbál meg válaszolni? Meg miért is lenne balesetveszélyes? Szerinted ha az lenne használnák?)
2012. dec. 15. 22:25
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Így van. Egy csomó gépen van beépített lépcső, talán többön is, mint ahol nincs. Nem balesetveszélyes, csupán sok reptéren valóban gyorsabban oda tudnak tolni egy lépcsőt, vagy eleve hídra taxiznak.
2012. dec. 15. 22:50
 9/11 anonim ***** válasza:

Mennyi sok hülyeséget írtak, talán nem is értették a kérdést. Szóval

Az úgy hívják, hogy: BEÉPÍTETT UTASLÉPCSŐ és MINDEN 737-esen van olyan!

Bal oldalon elöl van. Háy György Repülők, műszerek, emberek c. könyvének első oldalán a kihajtható lapon van egy 737-es röntgen rajz, azon le van írva, még a legapróbb részletekig, hogy mi micsoda.

2013. jan. 12. 11:03
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

Utolsó, az a "beépített utaslépcső" az ún. "airstair". Ha okoskodsz, tedd pontosan :).

Egyébként meg nincs minden 737-esben olyan, mert opcionális, és csak kb. 1200 gépre szerelték fel, a legyártott több, mint 7000-ből. A SAS meg a Malév tuti nem használt. (A Malévos 737-es kézikönyvek nem is tárgyalják az airstair-t.)

A Ryanairnek van airstair-je, mert ők nem szeretnek fizetni az utashídért/lépcsőért. (Az viszont szintén megérne egy misét, hogy orrba-szájba spórolnak, viszont a lépcső nem kevés súlyt tesz hozzá a gép üres súlyához, így valamivel többet is fogyaszt.)

2013. febr. 17. 09:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!