Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi történik, akkor ha nem...

Mi történik, akkor ha nem fizetem ki az oktatót?

Figyelt kérdés
Járok vezetni, de még nem kellett semmit se fizetni. Kb 10. óránál tartok, és nem tanít semmit.. max megyek és vezetek 15 percet, többit meg ülök oszt nézem, ahogy más vezet. Nem vagyok megelégedve az oktatóval és szeretném tudni, hogy mi van akkor ha nem fizetem ki?
2012. nov. 28. 10:50
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
A pénz amit fizetned kellene nem teljesen az oktatód pénze hanem az autós iskoláé.Ha nem fizeted be nem fogsz tovább boldogulni mert a papírjaid a suliban vannak.Menny be a suliba és mond el mi a problémád és kérjél másik oktatót.
2012. nov. 28. 11:04
 2/6 anonim ***** válasza:

Fizetési meghagyást indítanak ellened, és annak, ha ellent mondasz, akkor per lesz belőle, ha nem, akkor pedig jogerőre emelkedik, és végrehajtható.

Mindezt megelőzően gondolom még felszólítgatnának párszor.

És persze késedelmi kamatostól kérnék a tartozást.

2012. nov. 28. 11:06
 3/6 anonim ***** válasza:

Nézz utána, pontosan mit ígértek. Tehát hány órát vezetsz majd, stb. Ugyanis az iskolák a pénzért hajlamosak tömegtermeléssé változtatni az oktatást, és párhuzamosan vinni több tanulót, mindenkit ugyanazért az X óra vezetés díjáért. Ez nem is lenne baj, ha a vezetett órák száma a végére kijönne egy emberre is.

Menj be a suli központjába, és érdeklődj, hogy ezzel a tempóval hogy fog kijönni a beígért vezetési óraszám. Egy komolyabb panaszt is kilátásba helyezhetsz. (Pl. fogyasztóvédelem, stb.)

De a nem-fizetés önmagában nem megoldás, perelni fognak, ahogy előttem is írták.

2012. nov. 28. 12:48
 4/6 anonim ***** válasza:
58%
De én azt nem értem, hogy ehhez miért kellett 10 vezetés órának eltelnie??? Miért nem volt szád már rögtön az elején megbeszélni ezt vele? Te fizetsz neki és nem fordítva, ha valami nem tetszik, simán lecseszheted, másik oktatót választhatsz, akármi. De így már lóf@szt sem tehetsz, szépen ki kell pengetned a pénzt ezért a szarér-húgyér. De ahogy elképzelem, te vezettél 15 percet, aztán csendben ültél és nézted más hogy vezet. Miért nem tetted szóvá? Egyszerüen fel nem fogom, komolyan.
2012. nov. 28. 13:08
 5/6 kovpet ***** válasza:

Alá kell valamit írnod egy ilyen vezetés alkalmával?

Mert ha 15 percet vezetsz és egy órát írsz alá, az gond.

2012. nov. 28. 15:25
 6/6 anonim ***** válasza:

Figyelj csak,.. minden megbeszélés kérdése.Nyugodtan jelezd az oktatódnak ezt a szituációt, hogy nem vagy megelégedve.Ha normális oktató,akkor meg fogja érteni, hogy többet akarsz vezetni, hogy jobban belejöjj a vezetésbe.Amennyiben, az oktatód idegbeteg fajta és magyarán mondva sz@rik az egészre,akkor válts oktatót.Az első oktatóm nagyon goromba volt,7 alkalmi vezetés után otthagytam a pibe,és választottam egy nagyon normális,rendes,csendes,megértő,nyugodt oktatót,aki ha kellett, akkor 30-szor elmagyarázta amit nem tudtam.

Ha jól számolok, akkor a 10. óránál jársz, amit ha óránkénti 3500 forintba számolok, akkor az 35000 forint.Ezt ha nem fizetnéd ki,akkor sajnos meggyanúsítanának azzal hogy tartozási bűncselekményt követtél el és szerintem nem ér annyit az egész.

2012. nov. 28. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!