Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi történik ha átmegyek a...

Mi történik ha átmegyek a zöldhatáron egy EU-s országba?

Figyelt kérdés
Mondjuk Romániába, ahol még kérik ak okmányokat, hiba EU- tag, vagy Szlovákiába, ahol nem kérik, de észreveszik?

2012. szept. 14. 20:17
 1/4 anonim ***** válasza:
75%
Szabálysértésért megbüntetnek.A határátkelők vannak átlépésre máshol szabálysértés.
2012. szept. 14. 20:32
 2/4 anonim ***** válasza:
65%

És mi történik, ha nem tudom, nem tudhatom, hogy átléptem? Nekem tavaly sikerült egy óra leforgása alatt négyszer úgy átmenni Szlovéniába, hogy sejtésem sem volt róla.

Státusát tekintve rendes közúton mentem. Semmiféle jelzés, tábla, határkő nem volt látható. Onnan tudtam, hogy kint vagy bent vagyok, hogy amikor turista táblához, vagy lakóházhoz értem, más-más nyelvű feliratot láttam.

2012. szept. 14. 22:23
 3/4 A kérdező kommentje:

elsőnek: értem, köszi!

másodiknak: érdekes helyzet, én pl erdőjárás után, találkoztam egy két igen szimpatikus rendőrrel, akik megkérdezték nem -e vagyok arab menekült, aki illegálisan szökik nyugatra. mondtam nekik, hogy nem. elhitték. :)

2012. szept. 14. 23:11
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Romániába csak a határátkelőn mehetsz át.

Szlovákiába pedig bárhol ahol a kedved tartja. Mert "Schengeni" ország.

(Persze Kresz és egyéb szabályokat betartva)

2012. szept. 15. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!