Mit kell tenni, ha szarvas van az úton?
Figyelt kérdés
Mentem az úton, és két hatalmas szarvas pihengetett az úton... rájuk dudáltam és szépen továbbálltak. Egy ismerősöm azonban azt mondta, hogy nem szabad sem világítani a szemébe, sem dudálni, mert megijed és nekifut az autónak. Akkor "hivatalosan" mit is kéne tennem? Előre is köszönöm:)2012. nov. 26. 18:42
1/11 anonim válasza:
Nekem motorom van, de találkoztam már kihajtott tehenekkel az úton, vagy kecskékkel
Én lekapcsolom a lámpát, és ha látom hogy mennek arrébb, akkor lassan elmegyek mellettük, de ha kódorognak, akkor nyomom a dudát
2/11 anonim válasza:
Nem szabad dudalni, mert megvadulhatnak. Ha sotet van, allj meg, ha nincs senki latohataron belul par mp-re kapcsold le a lampakat! Mire visszakapcsolod elmennek. De javaslom a vadriasztot, par szaz ft!
3/11 anonim válasza:
Hát nem hiszem hogy ha megijed tőled akkor a te irányodba fog futni. De ha a szembe sávból jön valaki, akkor lehet benne valami. (kifut a szemből érkező elé)
4/11 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2012. nov. 26. 19:28
5/11 anonim válasza:
Olyat én is hallottam már hogy a fényszórótól megijed és ledermed. De olyat még nem hogy nekitámad a fényforrásnak(bár ez még valamilyen szinten elképzelhető is)
De olyat még nem hogy a zajforrásnak támadna, szóval ha ráfekszel a kürtre, főleg lekapcsolt villany mellett akkor kétlem hogy megtámadna. Van annyi esze hogy elfut.
6/11 anonim válasza:
Mit kell tenni? k*rvanagyot fékezni... Nem egyszer volt már rá példa éjszaka sötétben, hogy megcsillant a szempár a sötétben, az autó előtt... Vissza tompítottra, nyomni kell a dudát, mint az őrült, és fékezni. Nem lekapcsolni a lámpát, mert igaz, hogy az állat "belecsodálkozik", de ha megilyeszted, nem a fény irányába fog futni. A másik dolog, hogyha netalántán valaki jön utánad, és nem látott, főleg nagy sebességnél, lekapcsolt lámpákkal esélye sincs észrevenni téged, és belédrohan.
7/11 anonim válasza:
De ki mondta hogy neki tamad a fenyszoronak OMG!?!?!Megvadulhat rgo, akar elkezd ossze-vissza szaladgalni,vagy csak ledermed, es bamul rad h mi a f. szt akarsz!Hihetetlen.....
8/11 anonim válasza:
Az előttem levő válasz tűnik életszerűnek, Én is ezt tenném. A lámpa lekapcsolás a mögöttünk jövő miatt tényleg életveszélyes, a tompítottra visszakapcsolás és a fékezés viszont nem.
9/11 anonim válasza:
Látom páran bucsuban lőtték a jogsijukat!......
10/11 A kérdező kommentje:
nyilvánvalóan lefékeztem! meg is álltam! azon az útszakaszon meg pont tompítottal mentem, és dudáltam. gondoltam felteszem a kérdést mert bezavart az ismerősöm. a normális válaszokat köszönöm! ja... és a jogsim nem "bucsuban" lőttem..
2012. nov. 26. 22:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!