Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Repülővel kell utaznom, de...

Repülővel kell utaznom, de félek tőle. Ez lenne az első utazásom. Hogyan győzhetném le a félelmemet?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy el kellesz utaznunk és repülővel kell mennünk. Még sohasem ültem repülőn és félek az első repüléstől. :( Nagyon súlyos tériszonyom van és ha már belegondolok hogy olyan magasan kell repülnöm már elfog a félelem. Amikor magasan vagyok valamiért (lehet hogy nálam ez a félelem reakciója) kiszárad a szám és nem tudok nyelni rendesen. Nagyon félek hogy ez történne. Kétségbe vagyok esve. Aki volt már repülős úton, az tudna mondani tapasztalatot? Vagy tudna tanácsot adni, hogyan győzhetném le a félelmemet?

2012. nov. 1. 20:34
1 2
 1/16 anonim válasza:
25%
Amikor legörvénybe kerülsz akkor közeli olyan érzés, mintha lezuhannál, és ez az esetek 80% ába biztos, hogy abbakerülsz
2012. nov. 1. 20:47
 2/16 anonim ***** válasza:

Ne az ablak mellé ülj, hanem folyosó mellé. Olyan érzés lesz, mint buszban ülni.

Hidd el, nálam jobban szerintem senki nem parázott a repüléstől, de most nyáron 8x utaztam a nyaralás alatt, és úgy belejöttem, hogy már tényleg olyan, mint buszra szállni. Nem hittem, hogy lehetséges, de mégis: a félelem elmúlik! Szóval nyugi. :)

2012. nov. 1. 20:49
 3/16 anonim válasza:
100%

Ne aggódj! Ilyenkor le kell foglalni magad valamivel! Nézz filmet (ha klasszikus légitársasággal mész), ha nincs vetítés, olvass újságot. A lényeg , hogy tereled el a figyelmed.:)

23L (egy légiutas-kísérő)

2012. nov. 1. 20:52
 4/16 A kérdező kommentje:
Értem én, bízom benne hogy el fog múlni. Viszont mégis ha nem néznék ki, bennem lenne, hogy milyen magasan vagyok. És a felszállás milyen élmény? Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
2012. nov. 1. 20:53
 5/16 anonim ***** válasza:

Először nyilván mindenre felkapod majd a fejed: jesszus, mi ez a hang, jujj, rántott a gép, jajj, döcög... (mert igen, tud úgy döcögni,. mintha egy rossz macskaköves úton menni!).

Egyet ne felejts el: ez mind normális, és semmi rosszat nem jelent. Egyszerűen csak, aki nem utazott még, az nem így képzeli, de ez nem jelenti azt, hogy bármi gond lenne.

Néha oldalra dől, és olyankor nagyon vicces, mert egyik oldalon a földet látod, másikon az eget. Na, te ilyenkor ne nézz ki. :) Meg amúgy se, ha tériszonyos vagy, ne is foglalkozz azzal, hogy repülsz. Ez egy nagyon rövid út lesz. Tapasztalatom szerint kb. mindig hamarabb érkezik a gép mindenhova, mint a rendes menetrend szerint kéne. Legalábbis tengerentúli járattal értem már két órával korábban is, az azért szép. :)

Ilyen rövid út azzal telik, hogy: övet bekapcsolva tartani, felszállás. Ha nem parázol, akkor ez még érdekes is. Majd felszolgálják az üdítőt (szerintem azt még fapadoson is adnak), ezzel megint elvagy egy ideig. Olvasol valamit és/vagy zenét hallgatsz. Aztán meg már be is kell kapcsolni az övet, és jön a leszállás, ez megint csak tud érdekes is lenne, csak ne hergeld magad miatta. Úgy állj hozzá, hogy de jó, ilyet se csináltam még, és ne úgy, hogy jajj, mi lesz. Mert nem lesz semmi.

2012. nov. 1. 21:01
 6/16 anonim ***** válasza:

*menne

*lenni

De nem tudok írni. :P

2012. nov. 1. 21:03
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ:)) Most még olvasgattam a témában valóban nem tűnik vészesnek...:)
2012. nov. 1. 21:49
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell félni, még egy gép sem maradt fent. ;)

Egyébként nem veszélyes, ugyanolyan mint a buszon (pláne ha nem ablak mellett ülsz), nem kell megijedni. Évente 2x repülök 12órát Mongóliába, olyan másfél óra után az lesz a legnagyobb bajod hogy unatkozni fogsz, hidd el. :)

2012. nov. 1. 22:26
 9/16 anonim ***** válasza:

Jujj, meg az, hogy egy idő után a legkényelmesebbnek tűnő székben is mindig szétmegy a lában! Mégis csak kicsi a hely, a böhöm nagy gépeken is...

Már nem tudtam most legutóbb sem hogy ülni, a végén inkább fel-alá járkáltam a kis keskeny folyosókon, de persze akkor meg mindig jöttek a stewardessek a kocsival. :P

2012. nov. 2. 08:31
 10/16 anonim válasza:
Én is tériszonyos vagyok. Most pénteken fogok harmadjára repülni. De egyébként nem vészes. Nem is olyan mintha olyan magasban lennél. Tényleg busz feeling. Csak nekem a bedugulós füllel van bajom. :D
2012. nov. 6. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!