A Shell benzinből tényleg kevesebbet fogyaszt az autó?
Neten több fórumban olvastam már, hogy különböző minőségű benzinből különbözően fogyaszt, és messze legjobb a Shell.
Mérte már valaki, azonos használat mellett, különböző benzinekkel?
városi legenda,
én már 20 éve autózom,hallottam én ezt már ugyanígy elhangzani az ÖMV-re is,meg a MOL-ra is,stb
Magyarországon akármilyen benzinből teszek az autóba, minimum 6-6,3-mas fogyasztás, osztrák túra, már világít a "szegénységjelző" nem nagyon akar lenni kút, aztán valami falucskában találtunk egy OMV-t(1 kutas, fém bódés, semmi csicsa, féltünk ott tankolni) fogyasztás 5,2 és még kissebb fajta dombok is voltak(felfele 1000 méterek).
A sofőr ugyan az, ugyanabban a vezetési stílusban, talán kicsit jobban nyomtam hogy felmenjen az autó a nagy emelkedőkön.
"Mivel a benzinek oktánszáma elöirt, és CSAK ettöl függ, hogy mennyit fogyasz"
Azért a hozzákevert adalékok miatt lehet észrevehető különbség 95-ös és 95-ös között is.
Ezt a tesztet többen is kifogásolták, azért 2000 Forintos tankolásokkal, nem nagyon tekinteném mérvadónak. Minimum teli tank illett volna, akkor esetleg.
( ennek ellenére nekem is pozitív tapasztalatom van a Lukoillal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!