Van egy Dirt bringám. Eszméletlen nagyot estem vele. Mindenhol lejött a festék, behorpadt a váz. Ha újra szeretném festeni, mivel csiszoljam le (milyen szemcse sűrűségű csiszoló papírral)? Illetve lehet gittelni a vázat ahol behorpadt?
Először nézd meg a vázat, ha elment a geometriája akkor felesleges vele foglalkozni. Gondolom ha be tudott horpadni a vázcső, akkor nem kicsi ütést kaphatott.
Ha minden oké, akkor érdemes esetleg festeni. A legjobb (meg persze a legdrágább) megoldás az, ha mindent kiszedsz belőle, letakarítod (se zsír, se olaj, se matrica ne legyen rajta), elviszed szemcseszóróhoz, utána meg autófényezőhöz - és akkor olyan színű lesz amilyet kérsz. Persze nem olcsón, de normális festékkel jól lesz lefestve.
Ha otthon akarsz vele kínlódni, akkor is szétszedés üresre, takarítás, aztán csiszolás. Ha sok helyen le van ütve a festék, akkor legalább azoknak a környezetében érdemes alaposan megcsiszolni, hogy ne legyen feltűnő, éles átmenet - a festett részeken ahol jó a festék elég pl. 280-nal vagy 320-szal átszaladni rajta (érdesíteni a felületet), portalanítás/zsírtalanítás, aztán jöhet az alapozó. Ha megszáradt és szép a felület, akkor a festék is.
Ha narancsos vagy megfolyik az alapozó, akkor vissza kell csiszolni, pl. 400-assal, utána portalanítás/zsírtalanítás, aztán festék.
Hogy mivel kittelj attól is függ mekkora a sérülés mélysége.
Szóval nem is gitt hanem kitt?:D
Amúgy kb 0,3-0,4 mm mélységű a sérülés.
A válaszokat köszönöm!
Három néven szokták emlegetni: glett, gitt és kitt.
Amennyire én tudom glett az építőiparban van, gitt az ablakosnál (meg az egyletben), kitt meg a fényezőnél.
0,3-0,4? Az semmi szinte, minimális. Lehet kittelni vékonyan a fémre, de ez egy bringa végülis, ha nem nagyon bántja a szemedet akkor nem érdemes kínlódni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!