Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Evezős kis csónakra kell...

Evezős kis csónakra kell jogosítvány?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kis csónakot vásárolni amivel a Balaton szélében elúszkálgatnék de nem tudom hogy erre kell-e hajós jogosítvány ? VAgy ez hogyan működik medíg kell vagy nem kell rá engedély?

2012. okt. 13. 07:25
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
nem kell, és még rá is rakhatsz egy maximum 5 LE-s motort, amit vezethetsz, ha elmúltál 18
2012. okt. 13. 08:08
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
viszont a Balatonon a motort nem használhatod, max Tisza vagy Duna
2012. okt. 13. 08:08
 3/8 anonim ***** válasza:
78%
Balatonon csak elektromos motort használhatsz.
2012. okt. 13. 08:12
 4/8 anonim ***** válasza:
46%

"Szeretnék egy kis csónakot vásárolni amivel a Balaton szélében elúszkálgatnék "

Elsőre ne hallgass Balatonon nem használhatsz csak elektromos motort, vagy evezőt.

Ja egyébként az evezés is nagy buli. Hidd el.

2012. okt. 13. 10:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Max.5 lóerős motorral motorizálható,vannak jópofa elektromos motorok is ,csak sajna egy jó munkaakkumulátor nagyon sokba kerül. 5 le felett pedig kisgéphajó vezetői engedély szükséges!

Evezőshöz nem kell semmi,de szerintem egy mentőmellényt vegyél fel, hasznos lehet.

2012. okt. 13. 12:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem kell külön engedély, de mindenképp olvasd el a vízi közlekedés szabályait, mielőtt vízre szállsz. Mentőmellény legyen akkor is, ha jól úszol. Figyelj arra, hogy minden kötelező felszerelés a csónakon legyen (pl. víz kimeréséhez eszköz, kötél, névtábla, ha van motor, akkor is kell az evező, stb.) Továbbá ne fogyassz csónak vezetése előtt alkoholt.
2012. okt. 14. 14:11
 7/8 A kérdező kommentje:

18 már nagyon rég elmúltam ,öregszem :D . Balatonon rengetegen használnak robbanómotort amin meg is lepődtem :O mert mint írtátok elektromos a megengedett...

És köszönöm szépen mindenkinek a választ!

2012. okt. 14. 22:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Demente, látom komoly problémát okoz értelmezni az általam leírtakat

csak azért írtam le a motort, hogy tudja a kérdező, hogy meddig terjed az engedély nélküli hajóvezetés köre

illetve a második válaszomban leírtam hogy a Balatonon ilyet nem használhat

2012. okt. 15. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!