Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Most akkor hogy van ez az A1...

Most akkor hogy van ez az A1 és az A korlátozott jogsival?

Figyelt kérdés
Olvastam mindkettőről, de aztán egyik helyen ömlesztve volt, és rohadtul nem vágom, hogy most melyikkel milyen motort(?) lehet vezetni, hány éves kortól. Segítenétek letisztázni?

2012. okt. 12. 17:59
 1/8 A kérdező kommentje:
Továbbá még felmerült egy olyan kérdés, hogy ha én A korlátozott jogsit szeretnék, akkor előtte kell egy A1-eset csinálnom? (Ezt mondta egy ismerősöm). Most az nem számít, ami a B kategóriás jogosítványban engedélyezve van (segédmotoros kerékpár?). Karácsonyra már lesz B-s jogsim, és jövő ősszel kezdeném az A korlátozottat, de most nem vágom, hogy mi van.. :S
2012. okt. 12. 18:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A1-el 125ccm ÉS 11kw -ig vezethetsz motort

Ak-val 25kw-ig vezethetsz motort. Itt ccm korlát nincs.

Előző kategóriás előfeltétele csak a nagy A-nak van(ha hamarabb akarod csinálni, de azt is lehet első jogsiként csinálni). A többinek csak korhatára.

B kategóriás jogsi semmit nem számít. Viszont az ahhoz megcsinált elsősegély tanfolyam az igen. Azt kb az életbe többet nem kell megcsinálnod, akármilyen jogsit csinálsz.

2012. okt. 12. 19:03
 3/8 anonim ***** válasza:
Jövőre már inkább az A2-t (max. 35 kw)kezdd el, főként ha később a korlátlan A-t is meg akarod csinálni, és nem akarsz várni 24 éves korodig!
2012. okt. 12. 19:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Tehát nem szükséges A1-est csinálnom, az ismerősöm rosszul mondta?!! (bocsi h visszakérdezek, csak biztos szeretnék lenni)
2012. okt. 12. 20:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen. Rosszul mondta.

Egyikhez se kell csinálni Se A1-et se mást. Csak azt amit éppen akarsz.

Nagy A-t is meg lehet csinálni bármiféle más jogsi nélkül, de úgy csak 24 évesen.

Ha van már más, legalább 2 éves A kategóriád akkor viszont 22 évesen évesen csinálhatsz nagy A-t.

2012. okt. 12. 22:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Jaajj de jó, nagyon szépen köszönöm! Akkor már meg is van az új célom jövő őszre! :)
2012. okt. 13. 10:03
 7/8 anonim ***** válasza:

"Ha van már más, legalább 2 éves A kategóriád akkor viszont 22 évesen évesen csinálhatsz nagy A-t."

Januártól indul a szivatás! Az A korlátlan korkedvezményéhez csak az A2-t fogadják el! Viszont 2 éves A2-vel már 20 évesen csinálhatsz korlátlant, igaz ekkor 21 éves korig teljesítmény korrlátozás van rajta!

Legalábbis ezt írja a jogszabály...

2012. okt. 16. 08:52
 8/8 anonim válasza:
És ha én idén betöltöttem a 18-at,akkor januártól elkezdhetem az A2-es kategóriát?(gonoltam nem nyitok új kérdést :D,előre is köszi)
2012. okt. 16. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!