Lesz a közelben nagyobb autópálya építés?
Azért érdekelne a dolog, mert elég sokat vagyok autópályán, és látom, hogy égető szükség lenne rájuk, mégsem hallani semmit. Még vmi halvány reményt adó pletykát sem :(
Egyre forgalmasabbak az autópályák, és már sajnos kevés a két sáv. Erre valószínűleg nem gondoltak anno, de ugye az autópályákat évtizedekre szokás tervezni. Azóta csatlakoztunk az EU-hoz, ami miatt drasztikusan megnőtt az átmenő forgalom, a kamionok is megtriplázódtak kábé.
Ehhez jön, hogy válság ide-oda, de a magyaroknak is megváltozott az autózási szokása. Én minden évben ugyanazokon a pályákon megyek, és minden évben egyre érezhetőbb a forgalom növekedése.
Horvátország jövőre csatlakozik az Unióhoz. Már ez is huncut dolog, de ha várunk egy kicsit, és Szerbia meg Ukrajna is belép, akkor a káosznak egy izgalmasan új dimenzióját fogjuk megtapasztalni.
Jelenleg 1300 km autobahn van az országban, persze mindegyik kétsávos.
Én arra kalkulálok, hogy legalább 3000 km NÉGYSÁVOS kellene, és akkor még emberhez méltó lenne a dolog.
Van vmi hír, ami miatt reménykedhetek?
"Viszont azt is vedd figyelembe, hogy nem mindenki szeret vonatozni. Nekem például még a 600 forintos benzint is megérné az autó. Ráadásul neked miért baj az, hogy másoknak fáj fenntartani? "
Ha neked még a 600Ft-os benzinárat is megéri az autó, akkor nem az átlagkeresetű emberek közé tartozol. Akkor meg pláne nem, ha egyedül ülsz az autóban!
Pedig átlagkeresetű vagyok. Annyival vagyok felette, hogy az elhanyagolható. Az ország nagy részének "megérné", hiszen a benzinár sokat emelkedett, ráadásul a többi kiadás is brutálisan megnőtt. Mégis, nem csökkent az autók száma, legalábbis nem olyan arányban. Valószínűleg ennél sokkal drágább benzinnel is mennének az emberek.
És itt nem kizárólag a magyar személyautókról van szó. Az autópálya tele van külföldiekkel és kamionokkal. Belőlük is egyre több lesz.
Egyébként egyáltalán nem értem, hogy miért sopánkodsz, ha ennyire vonatpárti vagy és soha nem autózol. Az autópálya MIÉNK, autósoké. A mi "ügyünk", nekünk kell aggódni miatta. Ha nem használod, nem kell ennyire ellenezned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!