Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Két éve mardos a bűntudat....

Két éve mardos a bűntudat. Mivel nyugtathatnám meg magam?

Figyelt kérdés

Két évvel ezelőtt szereztem jogosítványt. Kresz vizsgára rengeteget készültem, rutinra itthon az udvarunkban külön gyakoroltam. A városi vezetés is a végére egész jól ment. A vizsgán viszont siralmas teljesítményt nyújtottam. Az oktatóm is megmondta utána, hogy ő bizony meghúzott volna. A legelején alig vettem észre egy jobb kezes utcát, bent ragadtam egy lámpás kereszteződésbe, és parkolni sem sikerült elsőre. A legszigorúbb vizsgabiztost kaptam meg, mégis átengedett. Én sem éretettem, de az oktatóm sem. Le nem fizettük, kivágott dekoltázs nem volt rajtam. Akkor mégis miért engedett át? Úgy érzem, hogy nem lenne jogom vezetni. Láttam, hogy mások mennyit szenvedtek, hogy megszerezzék a jogosítványt, sok barátnőmet az elmeséléseik alapján jogtalanul húztak meg vizsgán. Így még jobban bánt, hogy engem viszont átengedtek annak ellenére, hogy nem érdemeltem meg. Mivel nyugtathatnám meg magam?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2009. aug. 3. 20:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem a vizsgáztao làtta, hogy csak a vizsga miatt vagy lámpalázas (az oktató ugyis megbeszéli elötte, hogy kb. hogy szoktál vezetni, mármint hogy tudod a dolgokat, vagy teljesen bizonytalan vagy), ne legyen lelkiismeretfurdalásod, ha azóta nem volt semmi hibázásod, akkor csak igaza volt.
2009. aug. 3. 20:41
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

jézusom, sztem te inkább ne vezess autót csak max talicskát ...

hát ezzel az igen komoly lelki traumával pedig keress fel egy pszichológust amíg nagy baj nem lesz !!!! Figyeld meg, majd jön a depresszió, a gyomorfekély, az alkohol, a nyugtatók, a drog ... mi kell még ??

2009. aug. 3. 20:45
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

Semmi gond. Olyan ember nincs, aki nem hibázhat vezetés közben. Csak lehet, hogy ritkábban, vagy majdnem sosem, de mindenkivel előfordulhat. Minél többet gyakorolsz, annál jobb lesz.

Az meg hogy mivel nyugtasd meg magad? "Bizonyítsd be" látatlanul is a vizsgabiztosnak, de legfőképpen magadnak, hogy tudsz vezetni (ehhez is az kell, hogy gyakorolj, légy bátor, és ne rágódj azon, ha valami kisebb hibát ejtesz).

2009. aug. 3. 20:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Vezetek azóta is folyamatosan (itthon, de külföldön is). Eddig semmi probléma nem volt, még karcolást sem ejtettem a kocsinkon. Csak mégis néha bánt, hogy más mennyit szenved, és rengeteg embert meghúznak ok nélkül, engem meg nem húztak meg, pedig lett volna rá ok. Köszönöm még egyszer a válaszokat!

2009. aug. 3. 20:57
 5/11 anonim ***** válasza:
93%
Mondhatnám hogy add vissza a jogsid, de ez baromság. Hidd el az oktatód látta benned a tehetséget lám a példa külföldön is vezetsz, ami nem könnyű.
2009. aug. 3. 21:25
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is ez volt. Engem is átengedett, pedig majdnem elütöttem egy szekeret.:D Fiúkat meg, akik 10 éves (!) koruk óta vezettek, meghúzták 4-szer.

Mondjuk én utálok is vezetni, úgyhogy nem veszélyeztetek azóta senkit inkább.

2009. aug. 3. 21:34
 7/11 anonim ***** válasza:
93%
Nyugodj meg, senkit nem húznak meg ok nélkül, legfeljebb ő képzeli azt, hogy igazságtalanok voltak vele. A vizsgabiztosok tökéletesen fel tudják mérni, hogy mi az, ami a lámpaláz számlájára írható, és ki az, akit jobb nem kiengedni még a forgalomba. Lehet, hogy a barátnőid nem vétettek szarvashibát, épp csak annyira bizonytalanok voltak, hogy már a második nap három gyalogost taroltak volna le, ha átengedik őket. A jogosítvány nem valamiféle jutalom, amit az emberek boldogítására osztogatnak, hanem egy igazolás arról, hogy képes vagy magad és mások veszélyeztetése nélkül vezetni. A barátnőidnek is az az érdekük, hogy gyakoroljanak még egy kicsit az oktatóval, gondolom, egyik sem donornak készül.
2009. aug. 3. 21:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Átmentél! A vezetésre vonatkozó papirt ne dobd el! Nézd át a kresszt és nézd akik normálisan vezetnek, tartsd be a szabályokat, lehet csak saját magad értékeled le és mégse volt olyan probléma amit bebeszélsz magadnak.Miért nem lehet hogy tényleg nem volt olyan hiba ami bukási ok??? Ha sikerült akkor rendelkezel vele. Persze kezdő vagy, ésszel használd!!! De gratulálok a sikeres vizsgádhoz! Van jogsi, Balesetmentes közlekedést kívánok!!! Tessék betartani a szabályokat!
2009. aug. 3. 22:35
 9/11 anonim ***** válasza:

Én mindig is jól vezettem, lazán, könnyedén, gyorsan tanultam. Az oktatóm többször is bizonygatta, hogy a véremben van a vezetés, amiért semmit sem kell kétszer elmagyarázni. Aztán jött a forgalmi vizsga...

Lefullasztottam az autót egy stoptáblánál, kriminálisan parkoltam (majd' egy méterre a padkától, de valahogy emgoldaottam úgy, hogy elfogadták), egyszer nem indexeltem, majdnem elnéztem egy sávot, így csak a vakszerencsén múlt, hogy végre tudtam hajtani a feladatot...

Én saját magamat meghúztam volna, ott helyben. A vizsgáztató mégis el volt ragadtatva, hogy "milyen magabiztosan kezelem az autót, illetve milyen jók a reflexeim". Elsőre átmentem.

Azóta is balesetmentesen vezetek, a forgalmi szabályokat mindig betartom, még egy karcolást sem ejtettem a kocsin.

Olyan szintennem érdekel a forgalmi vizsga, hogy az már röhej. Én tudom magamról, hogy jól vezetek, az egész kapkodás csak a lámpaláz miatt volt. Akkor meg mit szenvedjek ezen?

Mivel nyugtathatnád meg magad? Pl. azzal, hogy ezután is balesetmentesen vezetsz, és végre elhiszed magadról, hogy megérdemelted a jogsit. Vannak, akik nagy vagánynak hiszik magukat, aztán 18 évesen felmásznak a fára (mint nálunk a faluban történt két hete. Fiatal srácok 120-szal döngettek, lesodródtak az útról egy kanyarban, egyikük meghalt, ketten megúszták törésekkel... A vezető biztos nem filózott azon, hogy jogosan kapta-e meg a jogsit.)

2009. aug. 4. 12:02
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el minden választ.

Szerintem menj el egy másik autósiskolába egy óra forgalomra, és kérdezd meg utána az ottani oktatót, hogy mi a véleménye. Ha azt mondja semmi baj veled, megnyugodhatsz.

2009. aug. 4. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!