Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Sok ember városon kívűl miért...

Sok ember városon kívűl miért megy 90 helyett 60-70-nel?

Figyelt kérdés
A 7-es úton (Bp.-ről az egyik kivezető út) szoktam hazajárni a munkából és ésszel nem bírom felfogni,hogy miért mennek ilyen lassan. Megelőzni meg persze nem lehet mert elég forgalmas út, szemből folyton jönnek... Szóval miért mennek egyesek jóval a sebességhatár alatt? Nem ismerik a táblákat vagy mi?

2012. szept. 8. 06:51
 1/5 gelazso ***** válasza:
sok oka lehet. nézik a tájat, jót beszélgetnek, van idejük.
2012. szept. 8. 06:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez egy engem is erőteljesen foglalkoztató, nagyon érdekes, messzire vezető lélektani és fizikai állapotbeli összefüggéseket is felvető kérdés. Egyébként én nem csak ezen az úton vagy hasonlókon, de szinte mindenütt azt tapasztalom, hogy ha már van előttem 3-4 autó, akkor abból egy minimum lehetetlenül lassan megy a helyzethez képest, előzni meg az autópályákon kívül a legtöbbször nagyon nehéz.

Ha nagy nehezen mégis sikerül megelőznöm egy ilyen cammogót, akkor szinte mindig visszanézek, és megnézem, ki az, vagy ha előttem cammog, hátulról legalább a nemét próbálom megállapítani, és hosszú élettapasztalat alapján a következőkre jutottam:

a) a nők úgy általában sokkal félősebbek, ezért lassúbbak;

b) a középkorú vagy öregecskedő nők még rosszabbak, már akár száz méterről előre is felismerem, hogy ilyen halad előttem;

c) ahol van a kocsiban kisgyerek, azok is általában lassúbbak;

d) azok a kocsik is lassúbbak, ahol egész nagy csalások utaznak, ahol tele az autó;

e) az idősebb férfiak is hajlamosak a lelassulásra, de nem mindenki, és általában nem annyira, mint a nők;

f) és végül van egy elég széles kategória, ebbe már a fiatalabbak is beleeshetnek, de inkább középkorúak, akiket és egyszerűen csak úgy hívok, hogy bamba; látszik az arcán a buta, semmitmondó arckifejezés, és hogy fogalma sincs hogy hol van.

Az előző típusok két nagy kategóriába esnek, ami persze átfedi egymást. Az egyik a félős, aggódó, óvatoskodó, ez mondjuk kisgyerekesnél, nagycsaládosnál talán valamennyire érthető is. A másik meg, aki egyszerűen tompa, buta, rosszak a reflexei, hezitál, és egyszerűen nem látja át olyan mértékben a forgalmi helyzetet, illetve nem tud úgy reagálni, hogy gyorsabban haladhasson. Ezek irritálnak inkább, mert ráadásul nagy büszkén vezetnek, tudomást se véve arról, hogy mások is vannak az úton, 40-50-nel mennek a belső sávban, és azt hiszik, hogy minden rendben van.

2012. szept. 8. 07:24
 3/5 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem a lassan menés veszélyesebb mint a gyorshajtás. Én ezt jobban büntetném. Előzésre kényszerítik a normálisan haladót.

És tényleg nem biztosak magukba és csak hezitálnak.

2012. szept. 8. 09:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Én úgy vettem észre hogy sokan inkább gyorsabban mennek mint 90.

Ritkán kellett még előznöm, akkor is traktort.

2012. szept. 8. 09:51
 5/5 anonim ***** válasza:
86%
Ha nem is veszélyesebb, de pont ugyanolyan veszélyes 60-al menni, mint 110-el. A vicc benne, hogy abszolút nem érzik, hogy ezzel valami probléma lenne.
2012. szept. 8. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!