Akik Tatabányán tették le az elsősegély vizsgát, milyen volt, szigorúak a vizsgáztatók?
Én ma voltam Tatabányán vizsgázni és szerencsére minden elsőre sikerült.. Egy vizsgabiztost kaptam, aki jó napjában volt és sokat is segített*.. Az elején, három főt hívtak be és a következő* akkor mehetett be, amikor egy ember kiment a szobából.. Ahogy bementem, le kellett ülnöm és húzhattam egy tételt*.. Miután kihúztam a tételt, meg kellett várnom, amíg az éppen felelő kimegy a szobából és utána a felelő helyére ülő személy kezdhette meg "előttem" az újraélesztést.. Miután ő ezt megtette, akkor mehettem én is újraéleszteni*.. Amikor az éppen felelő végigmondta a maga kihúzott tételét, akkor vagy nem felelt meg vagy megfelelt.. Amennyiben megfelelt, akkor visszamegy az első székre és kiállítják neki a sikeres vizsgakártyát.. Ha nem felelt meg, akkor abban az esetben egy csekket kap, amivel egy következő időpontban tehet ismételten próbát.. Ez az idő alatt nekem már fel kellett olvasnom a tételemet* és átgondolva megválaszolni azt vizsgabiztosnak.. A tételemen szereplő dolgokon felül még el kellett mondanom a stabil oldalfekvés kizáró okait is.. Amint készen voltam, megkaptam a sikeres vizsgakártyát és mehettem is..
Nem tudom, hogy Te mikor fogsz menni, de minden esetre Sok Sikert hozzá..:)
Megjegyzések a (*) csillagozásokhoz:
SEGÍTETT* = Amennyiben valamint nem mondtál el olyan jól, akkor szólt, hogy: "biztosan jó így?" "Nem hagytál ki valamit?" Magyarul nagyon sokat segített a vizsgán..
KÖVETKEZŐ* = Ez nem volt sorrendhez kötve, akkor mehetett be az ember, amikor jónak látta..
TÉTELT* = Ekkor elkérték még a személyigazolványt, az előzőleg befizetett csekket és a helyben kitöltött jelentkezési lapot is..
ÚJRAÉLESZTENI* = Fontos tudni, hogy az ottani babán, elvileg csak orron át lehet befúvást végezni.. Én ezt hallottam és nem bíztam a véletlenre, tehát úgy csináltam, valamint a pulzust se kellett ellenőriznem..
TÉTELEMET* = Szerencsére nem húztam nehéz tételt és még az interneten is fenn vannak ezek, mivel megtaláltam az én tételemet (20-as tétel) is ezen a linken ( [link] -A kezdőlapra kattintva elérhető a 3. és a 4. rész is- Még a bukósisak levétele is volt a tételemen, de azt elég volt szóban közölni, hogy azt hogyan is kellene megfelelően végrehajtani..-
Köszönöm szépen, aranyos vagy, hogy ilyen részletesen leírtad. :) Már két hete megszereztem én is, most már nem sokára megküldik a jogsit.
Egyébként nálam nagyon aranyos volt a vizsgáztató, kb 30an voltunk abból 2 srác jött ki csekkel. Aki velem volt bent fiú, annyira hülye volt már azt hittem kettéfejelem, nagyon alapdolgokat nem tudott, a v.b. beszélt szinte végig mégis átengedték. :) Én azt húztam hogy a jógyerek félrenyelt vmi sz@rt mit csinálok, aztán mondtam folyamatosan a rizsámat, a Heimlich fogásig el sem jutottam, mert leállított a v.b. hogy jól van látja h tudom, elég lesz. A B rész meg a törött végtag tünetei, ellátása. Hát az ellátás annyiból állt hogy benyögtem a 3szögletű kendőt, semmit nem kellett bemutatnom. Szóval vicc volt az egész, pedig azt hallottam hogy TB-n milyen marha szigorúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!