Az elsősegély vizsgán már tényleg csak ezek a témakörök vannak?
Figyelt kérdés
1. erős vérzés 2. eszméletlen beteg 3. felső végtagi sérülés 4. fejsérülés 5. alsó végtag 6. súlyos sérülés (gerinc, medence) 7. CO-mérgezés 8. Légúti idegentest.
Az elsősegélykönyvemben van ez a tételsor. Én néztem egy régebbit is, amiben pl, volt még hipó ivás, öngyilkosság gyógyszerekkel, epilepszia, égés, akkumulátor sav bőrre fröccsenése stb.
Ezek már valóban nincsenek benne? Olyan válaszoljon aki mostanában vizsgázott, légyszi. Köszönöm!
2012. aug. 25. 17:33
1/6 anonim válasza:
2/6 crx-es válasza:
ez engem is érdekel ne most csinálom épp én is már csak 1 foglalkozásunk lesz
3/6 A kérdező kommentje:
Első, igen ez van a könyvemben is, már láttam ezt a honlapot. Akkor ezek szerint tényleg csak ennyi van már.
2012. aug. 25. 17:41
4/6 anonim válasza:
Igen, elég kevés van már, én egy éve vizsgáztam, előtte össz-vissz egy felkészítő foglalkozásunk volt, aztán viszlát. A csomózásokat jegyezd még meg, az oldalfekvést, meg a lélegeztetést + szívmasszázst.
5/6 A kérdező kommentje:
Csomózások?? Az micsoda? Vagy a kötésekre gondolsz, mint dessault vagy nyomó?
2012. aug. 25. 22:09
6/6 anonim válasza:
Igen, kötésekre gondoltam, mert pl. van olyan feladat, hogy húzol egy kártyát, amire le van írva egy baleset, hol sérült meg az emberke, stb., és ha olyan a sérülés, a srácon akivel együtt mentek be majd vizsgázni, meg is kell mutatni, hogy hogyan kötöznéd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!