Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A fekvőrendőr "jogi értelemben...

A fekvőrendőr "jogi értelemben" nem alkotmány ellenes?

Figyelt kérdés

Arra gondolok hogy milyen jogon "károsítják" az autómat(futóművet) azt \'feltételezhetőleg\' hogy ha gyorsan fogsz átmenni rajta.. azt még gyorsabban tönkre tegye.

Ha naponta átmegyek betartva az adott/utasított/ KM/h-rel...100 szor akkor az igenis károsítja a futóművet,nem-úgy mintha ott semmi bukkanó nem volna. Ehhez nincs senkinek sem joga,akkor sem ha ott valakit elütöttek már 1x,...nem a szabályosan közlekedő autót kellene károsítani.

Ez olyan mintha bemész vásárolni a tescóba "lassan" akkor csak megráznak egy icipicit.."ha rohansz",beléd vezetik a 380-at. Ha minden nap mész "hiába lassan is " ez károsodáshoz vezet hosszútávon.

Vélemények ?

2009. júl. 26. 18:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
71%
Nem értek veled egyet!Ha lassan gurulsz át a fekvőrendőrön semmi kárt nem okoz a kocsiban,és ha okozna is inkább 100 futómű mint egy gyerek!Általában oda teszik ezeket a fekvőrendőröket ahol sz@arnak\bocs\a sebességkorlátozásra!Igenis szükség van rájuk,viszont a kátyúk sokkal több kárt okoznak,mégse csinálják meg rendesen az utakat pedig elég sok adónk elmegy rá!engem ez bosszant!
2009. júl. 26. 18:40
 2/17 anonim ***** válasza:
72%
Jogi értelemben nem alkotmány ellenes, de táblát kellene kirakni előtte. Sajnos ezt sok helyen elfelejtik és az ember akkorát huppan, hogy elharapja a nyelvét. Na, ez az, ami disznóság benne.
2009. júl. 26. 18:40
 3/17 anonim ***** válasza:
91%

Ha így közelítjük meg a dolgot, akkor én is feltenném a kérdést, hogy a rengeteg tengelytörő kátyú nem alkotmányellenes? Szerintem nem lesz semmi baja az autónak, ha megfelelő sebességel megy át rajta az autós.

Az olyan embereket viszont nem zárom én sem a szivembe, akik mellékutakon önhatalmúlag építgetnek ilyen-olyan "fekvőrendőröket", mindenféle táblás, vagy felfestéses figyelmeztetés nélkül. Na az biztos hogy nem jogszerű. Vajon olyankor kit terhel a javítási költség, ha beleszaladok egy olyanba, mint ahogy egyszer szürkületben tettem ezt 40-es tempóval. A környéken az lett volna a megengedett, de egy helyi lakónak ez nemm tetszett. Azon a bakháton már volt néhány olajdekli nyom :-(. De a szabályosan kihelyezett, táblával előrejelzett, SZABVÁNYOS fekvőrendőr szerintem teljesen rendben van.

2009. júl. 26. 18:43
 4/17 anonim ***** válasza:
58%
Nálunk a lakótelepen több is van. Múltkor láttam amint egy fickó kb. 90-nel hajtott át rajta. Mivel a közelben iskola és több játszótér is van és rengeteg helyen kinn van a 30-as tábla, kívánom is, hogy az ilyen állatoknak, akik 90-nel száguldoznak egy lakótelepen tegye is tönkre az autóját! Nem érdekel az alkotmány, amikor emberek és gyerekek védelmében van ott valami, amit egy csomóan úgy veszenk, hogy csak őket akadályozza. Miért feltételeznék, hogy gyorsan fogsz rajta átmenni? Akkor a piros lámpa sem kell egy kereszteződésben, mert egy csomóan úgyis megszegig és átmennek a piroson?
2009. júl. 26. 18:45
 5/17 A kérdező kommentje:

Jogilag... helyes büntetni/megtorolni ? Én is bele vezethetem az áramot a kerítésembe ,mert gyanítom hogy aki közelit a kerítésemhez az biztos hogy az uborkát akarja ellopni ? A lengés csillapítónak nem tesz jót,és az állam fekvő rendőrrel "kapásból büntetnek",függetlenül attól hogy te szabályos vagy-e vagy sem. Ez amúgy is a fogat-fogért elv,nem hinném hogy "jogilag" megállja a helyét,ugyanaz mint az olaszliszka,csak itt az hivatalos szerv teszi ezt büntetés gyanánt. (a büntetés mértéke nem összehasonlítható,de az elv ugyanaz..) A Megtorlás,

kár-okozás szándékosan, és azokat is érinti akik Full szabályosak..Ő náluk ez a büntetés csak 3~5~7 év (használatfüggő)múlva jelentkezik és irány a futóműves.. Erre gondoltam hogy miért szabályos/alkotmányos ez.

2009. júl. 26. 18:59
 6/17 anonim válasza:
21%
Felénk nem az a vékony fajta van , hanem építettek egy ku rva nagy dombot bitumenből és azon kell átmenni. Reméllem azt is beleépítették aki kitalálta. Gratulálok annak aki azt írta , hogy nem árt a verdának! Persze , hogy nem kifejezetten jót is tesz!!! Mi? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
2009. júl. 26. 19:24
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
motorral még izgalmasabb ;)
2009. júl. 26. 19:52
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te túl sokat voltál a napon... Fújd ki magad, hidegvizes borogatás a fejedre, és aludj egyet.
2009. júl. 26. 20:06
 9/17 anonim ***** válasza:
87%
Nekem viszont leér az autó eleje, bármilyen lassan is megyek rajtuk, engem ez bosszant. Egy lökhárítót már le is szaggattam miattuk. És itt nem a gyorshajtásról volt szó!!!!
2009. júl. 26. 20:25
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

jaja, aludj rá még egyet. Ugyanis van relatív gyorshajtás is. Ha te látsz egy 30as táblát az nem azt jelenti h 30al kell menned... Látod, hogy ott van nem? Akkor meg le kell lassítani punk-tum. Jelzőlámpák nem jogellenesek? Milyen jogon akadályozzák ezek a forgalmam? És ha még ellenszegülök akkor karambolzok is a kereszteződésben? na ne már micsoda kibäszás... Tiltsuk be az összes jelzőlámpát.

Meg mi a jó égnek akarsz te gyorsan áthajtani rajta? Vagy akárki más. remélhetőleg aki vezet azoknak van jogosítványa. Tanulták (de ha nem is, épeszű ember nem megy át 90el egy fekvőrendőrön), hogy mindig a várható eseményeknek megfelelően kell megválasztani a sebességüket.

Károsodáshpz vezet hosszútávon? Szerintem te akkor csak tükörsima felületen vezess vagy még azon se. Egy domb a szemed elé ne kerüljön, nemhogy egy felüljáró... Szerinted miért van az autónak lengéscsillapítója?

2009. júl. 26. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!