Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha az ügyintézésre szánt...

Ha az ügyintézésre szánt határidő lejárt, akkor is megbüntethetnek?

Figyelt kérdés
Ma kaptam egy értesítést közigazgatási eljárás megindításáról, miszerint ápr.23 án tilosban parkoltam. Ez csak egy értesítés büntetésről nincs szó benne. Viszont oda van írva, hogy az ügyre irányadó ügyintézési határidő a Ket. 33. par. alapján 60 nap amit 30 nappal meghosszabítanak ( tehát 90 nap lejárt júl 22.-én én meg ma júl 24 kaptam ezt az értesítést. Így is megbűntetnek vagy van mód az eljárás megszüntetésére?? Hasonló tapasztalatok???
2009. júl. 24. 13:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Az a dátum érvényes, amikor postára adták az értesitést - tehát érvényes.
2009. júl. 24. 13:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem az átvételi dátum az irányadó, képzeld el, hogy elkallódik egy levél, és fél év múlva veszi át a címzett. Akkor is a feladási dátum számít?
2009. júl. 24. 14:26
 3/6 anonim válasza:

szia! a válasz: Igen!

Ugyanis amit kaptál az az eljárás megindításáról szóló értesítés, amit ugyancsaka Ket. ír elő, h a beiktatástól számított 5 napon belül ki kell küldeni azy ügyfeleknek, és innentől indul a határidő... azaz még 3 hónapjuk lesz rá h elbirálják h büntetni kell vagy sem.

2009. júl. 24. 14:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Rosszul írtam, szerintem az átvételi dátum a mérvadó
2009. júl. 24. 14:31
 5/6 anonim válasza:

a 14:30-as vagyok.

nincs itt semmiféle átvételi feladási dátum... legalábbis nem számít!

Ami számít az az, hogy (és ez ugyancsak le van írva az értesítésben amit a kérdező kapott) melyik nap idult el az eljárás. A szabálysértési osztályhoz most érkezett át a megkeresés a rendőrségtől, hogy történt ilyen cselekmény és folytassa le az eljárást a szabálysértési hivatal. Az ügyintéző megkapta, beiktatták a rendőrségi iratot, elékerült az irat és megküldte a kérdezőnek az eljárás megindulásáról szóló értesítést a Ket. előírásainak megfelelően! Szóval onnantól pörög a határidő, ami az értesítésen eljárs megindításának napjaként fel van tüntetve.

2009. júl. 24. 20:28
 6/6 A kérdező kommentje:
A levélben az áll egészen pontosan, hogy a( törvény szerint) szabályszegés elkövetésétől számított 60 nap amit 30 nappal meghosszabíthatnak. Tehát egésszen pontosan mind a 90 nap lejárt akkor amikor én a levelet a kezembe kaptam.
2009. júl. 25. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!