Megbüntethetnek kétszer ugyan azért?
Figyelt kérdés
rossz helyen parkoltam,helyszini bírságot kaptam,kifizettem.pár nap múlva jött egy 30 ezres csekk ugyan azért.az időpont is ugyan az.kétszer ugyan az?fellebeznék,de milyen törvény van erre?2010. aug. 17. 18:52
1/5 anonim válasza:
van róla papírod h kifizetted? ha nincs akkor szívtad
2/5 anonim válasza:
Nekem gyorshajtásnál ( 50 helyett 72 ) volt így. Először 30.000 Ft utána szabálysértési eljárás, egymástól függetlenül.
Úgy tudom a szabálytalan parkolás egyes esetei is beletartoznak ebbe az úgynevezett objektív felelősség kategóriájába. Egyszer az autót büntetik 30.000-re mert ott állt, másodszor téged mert odaálltál vele. Nagy szemétség de törvény van rá. A pontos szituációt azonban ismerni kellene ahhoz, hogy érdemben lehessen válaszolni arra, hogy mennyire volt jogos.
3/5 A kérdező kommentje:
van papír róla.elöször lefényképezték de nem hagytak semmi értesítést róla.erről küldték később a csekket.és utána mentem vissza és pont ott volt a rendőr és heszini bírságot kaptam.de el is jöttem.összesen 10 percet álltam ott.
2010. aug. 17. 21:08
4/5 anonim válasza:
jahh hát ez így más, akkor szerintem ki kell fizetned a helyszinit is meg amit küldtek mert ez egymástól két független büntetés, vagy nem tudom :/ sztem be kell fizetni mind2őt, értelmetlen szar törvények :S
5/5 anonim válasza:
A közigazgatási eljárásban kaptad a 30k-s csekket, a szabálysértési eljárás ettől független.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!