Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi kell a kamionozáshoz?

Mi kell a kamionozáshoz?

Figyelt kérdés

Azt tudom, h C-s jogis kell hozzá(úgy tudom hogy ez 200 000Ft körül van), de azt is tudom h ezen kívül más papírok is kellenek hozzá, és az lenne a kérdésem h milyen papírok még? és menyibe kerül? pl. én a nemzetközizésre gondolok(az összes papír ami cska kell hozzá és, ha lennétek olyan szívesek egy körülbelüli árat is mondani hozzá), és saját kamion kell, vagy mint a volánnál egy céges járművet kell majd használnom?

előre is köszönöm a válaszokat!

2009. júl. 22. 18:55
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Egy kamion feltétlenűl ! :) :) :)
2009. júl. 22. 19:01
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
céges kamiont kell majd vezetned
2009. júl. 22. 19:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Az unokám egy maszek cégnél kamionos.Hogy milyen jogosítványok kellettek neki,nem tudom,de a C-n kívül más is.

Ahhoz,hogy árút szállithass,nem elég a kamion.Kellenek speditőrök is,akik szerzik az oda-vissza fuvart.A le-és felrakásnál,ha nem figyelsz eléggé a súlyra, a határokon 2-300.000.- Ft-ra is megbüntethetnek,ha túlsúlyosnak találják a rakományt.Az unokám már járt úgy,hogy rosszul rakták meg a kamiont,a rakomány előre csúszott,és a m érleg túlsúlyt mutatott.Szerencsére még visszatudott fordulni,és megigazítani a rakományt,így megúszta a büntetést.És külföldön sem árt sok mindenre odafigyelni.Szóval nem olyan egyszerű,ahogy elképzeled az egészet.

2009. júl. 22. 19:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Öcsém ezt csinálta régebben.

Kell belföldi és külföldi árufuvarozói vizsga, kell vállalkozói engedély, német nyelvű alapfokú szakmai nyelvvizsga, kell venni egy kamiont és a hozzá való utánfutót, különböző kategóriáj jogositványok (ezeket nem tusom pontosan).

Továbbá majd otthon kell magadnak árut kerseni, amit szállithatsz. Lehetőleg oda-vissza meglegyen a fuvarod és kezdetben nagyon sok pénz.

Arra is készülj fel, hogy az üzemanyagot előre saját pénzből ki kell fizetni, a kocsira megfelelő kerekek és gumik kellenek és a pénz csak utólag nagyon lassan fog visszaérkezni.

MEg gondolom, a kamionnak is kell lennie olyan papirjának, hogy alkalmas külföldi áruszállitásra.

2009. júl. 22. 19:46
 5/10 anonim ***** válasza:
C+E jogosítvány: A C csak tehergépkocsi, de azzal nem vontathatsz, az E nehézpótkocsi, kamionhoz önmagába kevés a C. Páv3 vizsgálat a közlekedési hatóságnál (a munkavállalás feltétele). Belföldre Belföldi árufuvarozói, külföldre Külföldi árufuvarozói tanfolyam. A C kategóriára úgy tudsz beiratkozni ha a B is megvan. A Pávnál szerintem érdemes Páv 2-őt megcsinálni, mert az a tehergépkocsin kívül jó a 17 személy feletti buszhoz, taxizáshoz.
2009. júl. 22. 20:46
 6/10 A kérdező kommentje:

köszönöm h kevesebb mint egy nap alatt enyi válasz érkezett:), egyetlen kérésem/kérdésem lenne, hogy menyibe kerül a jogosítvány, szal ahogy említettétek h kell hozzá a B és az E hogy szerelvényt húzhassak vele, eze a 3 (bce)menyibe kerül? és a papírok és engedéjek, vizsgák, stb.. mellé, egy nemzetközizéshez? szóval minden,

tom h ez ne milyen egyszerű, de csak ezek a száraz adatok érdekelnének a kamionon és a fentartásán kívül:)

köszönöm a türelmeteket!

2009. júl. 22. 22:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem ajánom most a kamionozást be van fullad va az ipar nekünk is fuvarozó cégünk vanés sok ismerősünk ment mostanába csődbe sehova nincs sofőrfelvétel hoozánk is már legalább 5en jelentkeztek minden jogsijuk megvolt de még akkor se tudtuk felvenni őket.
2009. júl. 22. 23:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Kell hogy ne legyen családod,vagy valaki aki hazavár,ne legyen aki halálra aggódja magát érted,tudván hogy bármelyik pillantban kinyirhat egy bunkó ha belédhajt.kell az hogy le akarjál fogyni 40kilóra,vagy elhízni 130ra,de semmikép a normális súly,kell hogy akard a rendszertelen étkezést,hogy aztán amikor már nem bírod akkor járd az orvosokat,aranyér a sok üléstől,koszorúérszűkület,esetleg derékfájás.Megaztán ha éppen valamelyik balkáni szomszédunknál-román,bulgár-közlekedve,éjszaka az úttesten alvó paraszton áthajtaszz,ha épp ki nem nyírnak a rokonai,akkor a sitten majd akarsz gondolkozni,megérte-e az egész.Nem akartam durva lenni,de hidd el,tudom miért írom
2009. szept. 17. 20:52
 9/10 anonim válasza:
a B-kategóriás jogsi 145000 ft, a C-kategóriás jogsi 165000 ft, az E kategóriás jogsi 135000 ft, a PÁV 2 8500 ft, a 2.csoportú orvosi 6500 ft, KKSZ és a TIR államilag meglett szüntetve 2009 09 30.-án és hejette 2010 elején lessz GKJ vizsga ami kb 200000ft körül lessz.
2009. nov. 30. 12:29
 10/10 anonim ***** válasza:
nagyon sok pénz
2011. febr. 28. 22:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!