Magánrepülőgép? Hogyan?
Szóval, mielőtt már bárki belekötne. Nem vagyok kőgazdag, nem csalok adót és nem ölök gyerekeket a pénzért. :D
Egyelőre nincs is meg az összeg, viszont van egy kérdésem.
Találtam néhány repülőgépet (2-4 üléses, stb, tehát nem egy saját Boeingről van szó).
A kérdésem voltaképp az annyi, hogy ha megvan a pilótavizsgám, esetleg megszerzem a repülőgépet, akkor hogyan működik a használata?
Amikor kedvem szottyan, kimegyek a repülőtérre, felszállok és mondjuk átrepülök Németországba?
Az anyagiakat jelentősen le lehet csökkenteni!
1 Kisebb gépet veszel.
2 Magad megoldod a tárolását.
3 Saját géppel lényegesen olcsóbb a jogsi/szakszolgálati.
4 Lehetnek tulajdonostársaid is.
5 Bérbe is adhatod majd.
6 Repültetést is vállalhatsz majd vele pénzért.
stb...stb...
"ha megvan a pilótavizsgám" - mire meglesz talán bevezetnek a rádiózás, a papírmunka, repülési tervek és hasonlók fortélyaiba is. Megvan hogy mikor és milyen tervet kell leadni, mennyivel az indulás előtt.
A repülőnél is ugyanúgy kell biztosítás rá + kell felelnie a műszaki követelményeknek.. Nem tér ám el olyan óriási mértékben az autózástól.
Először is, köszönöm mindenkinek a válaszokat.
Sajnos a fenntartási költségekkel tisztában vagyok, ez is hátráltat a dolgokban, de ahogy a 3. válaszoló írta, erre azért rá lehet segíteni sok mindennel.
A repültetés például tuti működő dolog lenne, ahogy ő is írta.
Ahogy a pilótaengedélynek utánanéztem, az annyira nem horribilis összeg - persze sok, de ha jól emlékszem, ilyen 700 ezer körül van az, amivel már ilyen kisebb gépeket lehet vezetni.
A tárolás valóban egy nehéz kérdés, gyanítom, hogy a repülőtéren kell tárolni, legalábbis valahol a közelében, hiszen mondjuk a saját kertemből nem szállhatok fel :D
A költségeket persze ki fogom számítgatni, hogy egyáltalán hosszútávon is megoldható-e.
Agent K:
Így van, látható, hogy nem vagyok otthon a témában. Viszont 1 millió forintot nem akarok tudás nélkül kiadni a vizsgáért, hiszen ha például kiderült volna most, hogy egyáltalán nem olyan egyszerű használni, ahogy elképzeltem, tiszta pénzkidobás lenne.
Ismét köszönöm a válaszokat :)
Esetleg ha csak a repülés vonz és nem az a tudat, hogy saját repülőd legyen, akkor értelmes alternatíva lehet a vitorlázórepülés.
Esetleg kevésbé időjáráshoz kötött a motoros vitorlázás, ott ha úgy van beindítod a motort és kész.
Agent K: Jogos, az például még eszembe sem jutott.
Utolsó: Ennyire még nem néztem át, csak láttam, hogy nagyjából 700 ezertől 5 millióig terjed.
Arra emlékszem, hogy ez utóbbi már utasszállítókra meg minden lófüttyre vonatkozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!