Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Magánrepülőgép? Hogyan?

Magánrepülőgép? Hogyan?

Figyelt kérdés

Szóval, mielőtt már bárki belekötne. Nem vagyok kőgazdag, nem csalok adót és nem ölök gyerekeket a pénzért. :D

Egyelőre nincs is meg az összeg, viszont van egy kérdésem.

Találtam néhány repülőgépet (2-4 üléses, stb, tehát nem egy saját Boeingről van szó).

A kérdésem voltaképp az annyi, hogy ha megvan a pilótavizsgám, esetleg megszerzem a repülőgépet, akkor hogyan működik a használata?

Amikor kedvem szottyan, kimegyek a repülőtérre, felszállok és mondjuk átrepülök Németországba?

2012. aug. 15. 23:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Lényegében igen - oda és akkor repülsz, ahova és amikor akarsz. A gyakorlatban persze felmerülnek olyan dolgok, mint útvonal engedély, időjárás, üzemanyag, a gép tárolása, satöbbi. Szerintem azt nem kell mondanom, hogy kifizetődőnek egyáltalán nem mondható a dolog, egy gép fenntartása milliókat emészthet fel, az áráról és a pilóta engedély megszerzéséről nem is beszélve. Egy ilyen egy napos magyar - német kirándulás meg szintén sokban van. Szóval közlekedési eszköznek szinte tényleg csak a felső 10.000 tudja használni, a tehetősebb rétegnek is max. hobbiként jöhet szóba évente pár alkalommal - ebből következően nem is tudod úgy használni, ahogy kedved tartja.
2012. aug. 16. 00:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, maga a tárolása sem kis pénz, és minden repülés előtt kell felszállási engedély, ha pedig külföldre akarsz menni akkor berepülési/légtérhasználati engedély, plusz az sem mindegy, hol szállsz le, tehát azt is egyeztetni kell előtte, nem szállhatsz le csak úgy semelyik reptéren.
2012. aug. 16. 01:43
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Az anyagiakat jelentősen le lehet csökkenteni!

1 Kisebb gépet veszel.

2 Magad megoldod a tárolását.

3 Saját géppel lényegesen olcsóbb a jogsi/szakszolgálati.

4 Lehetnek tulajdonostársaid is.

5 Bérbe is adhatod majd.

6 Repültetést is vállalhatsz majd vele pénzért.

stb...stb...

2012. aug. 16. 01:48
 4/9 anonim ***** válasza:
74%

"ha megvan a pilótavizsgám" - mire meglesz talán bevezetnek a rádiózás, a papírmunka, repülési tervek és hasonlók fortélyaiba is. Megvan hogy mikor és milyen tervet kell leadni, mennyivel az indulás előtt.

A repülőnél is ugyanúgy kell biztosítás rá + kell felelnie a műszaki követelményeknek.. Nem tér ám el olyan óriási mértékben az autózástól.

2012. aug. 16. 09:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért azt számold bele, hogy a repülőbenzin literje kb 750 ft, és nem keveset kajál egy kis gép sem :) A kerozin már jóval olcsóbb, de gondolom, nem sugárhajtású gépet akarsz venni, meg az is megeszi a magáét.
2012. aug. 16. 11:01
 6/9 A kérdező kommentje:

Először is, köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Sajnos a fenntartási költségekkel tisztában vagyok, ez is hátráltat a dolgokban, de ahogy a 3. válaszoló írta, erre azért rá lehet segíteni sok mindennel.

A repültetés például tuti működő dolog lenne, ahogy ő is írta.

Ahogy a pilótaengedélynek utánanéztem, az annyira nem horribilis összeg - persze sok, de ha jól emlékszem, ilyen 700 ezer körül van az, amivel már ilyen kisebb gépeket lehet vezetni.

A tárolás valóban egy nehéz kérdés, gyanítom, hogy a repülőtéren kell tárolni, legalábbis valahol a közelében, hiszen mondjuk a saját kertemből nem szállhatok fel :D

A költségeket persze ki fogom számítgatni, hogy egyáltalán hosszútávon is megoldható-e.

Agent K:

Így van, látható, hogy nem vagyok otthon a témában. Viszont 1 millió forintot nem akarok tudás nélkül kiadni a vizsgáért, hiszen ha például kiderült volna most, hogy egyáltalán nem olyan egyszerű használni, ahogy elképzeltem, tiszta pénzkidobás lenne.

Ismét köszönöm a válaszokat :)

2012. aug. 17. 01:36
 7/9 anonim ***** válasza:

Esetleg ha csak a repülés vonz és nem az a tudat, hogy saját repülőd legyen, akkor értelmes alternatíva lehet a vitorlázórepülés.

Esetleg kevésbé időjáráshoz kötött a motoros vitorlázás, ott ha úgy van beindítod a motort és kész.

2012. aug. 17. 01:45
 8/9 anonim ***** válasza:
47%
Az biztos, hogy te 700.000-ért nem kapsz pilótavizsgát. Vagy legfeljebb úgy, hogy tele van korlátozásokkal - azzal annyit tudsz csinálni, hogy felszállsz egy magyar repülőtéren, mégy egy kört a búzatáblák fölött és leszálhatsz. Ennyiért fóniát vagy éjszakai repülést biztos nem oktat senki, ezek nélkül meg külföldre biztos nem repülhetsz, megtanulod az alapokat egy repülőgép irányításához, de 20-30 óra repüléssel oktató mellett még senki nem fog tudni magabiztosan egyedül repülni!
2012. aug. 17. 11:10
 9/9 A kérdező kommentje:

Agent K: Jogos, az például még eszembe sem jutott.

Utolsó: Ennyire még nem néztem át, csak láttam, hogy nagyjából 700 ezertől 5 millióig terjed.

Arra emlékszem, hogy ez utóbbi már utasszállítókra meg minden lófüttyre vonatkozik.

2012. aug. 17. 23:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!