Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Újabb kihalt sétálóutcát...

Napkiraly kérdése:

Újabb kihalt sétálóutcát csinálnak a rakpartból?

Figyelt kérdés
Újabb kihalt sétálóutcát akarnak csinálni a pesti alsó rakpartból. Nincs elég kihalt sétálóutca még Budapesten. Dugót kell generálni,mert attól leszünk világváros? Akinek rét kell az szerintem ne a rakpartra menjen,hanem költözzön ki Gyömrőre. Nem kellene tudomásul venni,hogy a város az város,nem állandóan a közlekedés kárára kellene kreatív kihalt közterületeket kreálni?

2012. aug. 15. 20:34
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
90%

Először is! A tömegközlekedést kellene rendbe rakni, nem pedig az autósokat cseszegetni. Én kertet akartam, és kiköltöztem Budapest agglomerációjába. De mivel vendéglátásban dolgozom bent a városban, ezért kocsival kell bejárnom, mert éjjel nincs tömegközlekedés, amivel hazamehetnék!!!

A másik meg az, hogy mi autósok mocskosul sokat fizetünk (benzinár, súlyadó, bizt. adó,parkolási díj, átírás illetékek stb...) azért, hogy autóval járunk. A gyalogosok, akik a Dunaparton akarnak sasszézni, mennyit fizetnek ezért??????

Felháborító, hogy megint elvesznek egy fontos utat az autósoktól.

2012. aug. 18. 16:37
 12/12 Alex Fly ***** válasza:

Na akkor sorban:

A kérdezőnek: igen, a belváros az VÁROS. Vagyis arra szolgál, hogy ott emberek élnek: laknak, dolgoznak, szórakoznak stb. Az autóknak ott az országút. Semmi keresnivalójuk az emberek között...

#9-nek: azt szólnák hozzá, hogy -mint minden normális helyen- az üzletekbe az árut vigye egy teherautó, ne többezer szgk. De ugye nem akarod bemesélni, hogy a 10000 dugóban álló és minden szabad területet elfoglaló autó egy-egy kiló kenyeret szállít a sarki közértbe? Ha ezek ki lennének tiltva, akkor az áruszállítás sem ütközne akadályokba.

#11-nek: hát az agglomeráció ezzel jár. Ha kiköltöztél, akkor vállald a következményeket és ne követeld, hogy a bentlakók viseljék a közlekedésed következményeit. Lehet, hogy úgy érzed, "mocskosul sokat fizetsz", de ez nem fedezi azt, amibe a lakóknak kerül az, hogy te oda jársz autózni: útfenntartás, közterület-használat, levegőminőség, zaj, mocsok, egészségügyi kiadások, &c., ami mind az autózásból ered. Ha ezeket összeszámolod, akkor kiderül, hogy a VALÓS költségeknek kb. 20%-át állod saját zsebből, a többit "A gyalogosok, akik a Dunaparton akarnak sasszézni" fizetik ki helyetted. És te nyugodtan autózhatsz a pénzedért, míg ők nem sasszézhatnak a Dunaparton az övékért...

2012. aug. 21. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!