Ti megvennétek a 16 éves fiatoknak egy HONDA CBR 1000RR ha tehetnétek?
Gondoljatok előbb bele pár dologba:
1.16 évesen még akkor sem lehet rá jogsija, ha teszem azt már 14 évesen volt neki kismotorra. Ergo ezt a CBR-t legfeljebb csak a kert végében vezetheti, mert ugye érvényes A kategóriás jogosítvány nélkül nem mehet ki vele az utcára->akkor meg minek. Más kérdés, hogy ha Titeket ez nem érdekel (mármint hogy jogsi nélkül vezet, ergo törvényt szeg), de ezzel van egy másik probléma. A fiatok ezt a példát fogja követni, azt hiszi, hogy azért mert neki a szülei a segge alá raktak egy motort, akkor azt neki joga van vezetni...ez egyáltalán nem helyes magatartás. Nagy valószínűséggel belőle is olyan arrogáns állat lesz, aki azt fogja hinni, hogy rá nem vonatkoznak olyan apróságok, mint pl a törvény, vagy egyéb íratlan, ám a normális emberi viselkedéshez hozzátartozó szabályok. Remélem ezt Ti sem akarjátok.
2. A másik dolog az, hogy egy 1000-es motor nagyon nagy teljesítményű! Rutin nélkül GARANTÁLT a baleset. Kezdjen egy kisebbel, 125-sel például. Aztán majd lehet felfelé lépkedni.
És ne hagyjátok hőbörögni! Más a fél karját odaadná, ha csak egyszer életében vezethetne egy kicsit nagyobb motort...igenis becsüljön meg egy CBR125-t is.
Majd úgyis megveszitek neki a nagyobbakat...
15 éves vagyok.. 4 évesen kezdtem motorozni , szüleim féltenek mindig, de itt mondom el hogy GYALOG IS MEG LEHET HALNI! ha nem engednék hogy motorozzak, nem vennék meg nekem akkor kölcsönkérném haverét, ha azt megtudnák akkor lopnék egyet! mert nem lehet megtiltani vlmit ami egy életérzés és az ember részévé vált! (és az olyan autósok húzzák rá ált. a motorosokra a kormányt akit a túlságosan aggódó szülők nem hagyták kibontakozni és irigylik a motorost)
szerintem érdemes venni neki egy motort, de csak ha már megvan a jogsija és akkor is csak 125ccm-eset.. van olyan cbr is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!