Kamionnak szűk az M0 Csömör környéki része?
Újabban azt látom, hogy a linken látható szakaszon, déli irányban a teherautók, de főleg a kamionok rendre bemennek a középső sávba. Nem előznek, bár az is tilos lenne. Csak simán behúzódnak. Szűk nekik a jobbos ív? Kötve hiszem.
Itt: [link]
Nem szűk -a sáv mindenhol pontosan ugyan olyan széles.
Passz, hogy miért mennek be. Az előzési tilalom alatt is rendszeresen előznek...
"de főleg a kamionok rendre bemennek a középső sávba. Nem előznek, bár az is tilos lenne."
Ahol kettőnél több sáv van, ott nem tilos előzni napközben sem...
Nem vágom miért mennek be a belsőbe, nem szűk az az ív, külsőben mentem már lefelé 100 fölött is xD
Az a rész szarul van kitáblázva! Ha jössz az M3 felől, akkor ott ahol 3 sávosra bővül (a 100-as tábla környékén), az űt feletti táblákon az látszik, mintha a külső sáv leforduló sávvá változna! Aztán szépen rájönnek a kanyar után, amikor elkezdődik a kanyarodósáv, és szépen visszamennek a szélére!
Erről a tábláról van szó ami a képen is látszik a távolban:
:)
Ah, értem, így már tiszta. Köszi! Rutinból járok arra, ezt a táblát nem figyeltem.
Egyébként a nulla új szakaszán a külső le-felhajtó sáv értelmezésével is gond szokott lenni. Látok autósokat, aki ott mennek, s csak a lehajtónál jönnek rá, hogy az nem a szélső sáv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!