Lukoil benzin jó vagy rossz?
Az a helyzet, hogy mióta Lukoil-nál tankolok a kocsim(2005-ös Swift) "megy szét", mint az állat. Szar fogyasztás stb...
Anyám Peugeot-ja is megérzi az orosz naftát, szarul fogyaszt, emelkedőn húz etc...
Egyik tanáromnál előjött a téma, elkezdtünk kocsikról beszélgetni. Elmesélte, hogy elromlott a Toyotája, a szerelő szerint azért, mert lukoilt tankolt. Volt vmi hibája, ami mindig előjött, és akkor múlt el, mikor leállt a lukoil-nál való tankolással.
Meglátogattam apámat. Mikor tankolni akartunk, akkor épp egy Lukoil előtt haladtunk el, mire a barátnője mondta, hogy ide be nem megy, mert a Lukoil cseszte szét az Opelt, ami volt neki.
A bökkenő az, hogy utánanéztem a neten, és a Lukoil-ról csupa jót lehet olvasni. Sok helyen a kommentelők lényegében egy kategóriába helyezik a Shell-el.
Akkor mi a helyzet valójában? Csak én, és az ismerőseim fogjuk ki a legszarabb Lukoil kutakat? Most tényleg, hogy van ez?
Nekem nincs bajom a Lukoillal.
Régen, amikor Suzukim volt, Shell-nél tankoltam. Most jobb a kocsim, Seat, de az anyagi helyzetem rosszabb! :) Most Lukoilnál tankolok, semmi gáz nincs a kocsival.
Váltogatva a cégek között (ÖMV, ENVI, Shell, LukOil, Auchan), úgy tűnik ("érződik"), hogy az "orosz" egy kicsit jobban "üt", a kocsi valamivel jobban gyorsul, kicsit más a fogyasztás karakterisztikája, kissé nyomatékosabb a motor, a "hangszíne" is más. De azért valóban nincs óriási különbség a fentiek között (1,6 Renault motorok több kocsiban, több éve).
OFF
Mi még valamikor azt tanultuk, hogy a benzin, gázolaj, PB-gáz nem "üzem-", hanem "tüzelőanyag". Üzemanyag minden olyan dolog, ami ezen felül még a kocsi megfelelő működéséhez szükséges (motorolaj, "hűtővíz", stb.)...
Ki találta ki ezt a hülyeséget, hogy a benzint vizezik?? A víz sókkal nehezebb és leül a benzin aljára! Ha összekevered kb. fél perc és már szét is vált.
Viszont az tény, hogy kis maszek benzinkutakon kevert benzin van. Nálunk a faluba a MOL olyan benzint hozott, hogy egyharmada bioetanol. Ezzel pedig az a probléma, hogy képes lerakódásokat/dugulâsokat csinálni egy autóban.
Azt egyébként biztos forrásból tudom, hogy a Shell Szászhalombattáról szokott a MOL-tól benzint vásárolni, csak beleteszik a saját adalékukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!