Lukoil benzin jó vagy rossz?
Az a helyzet, hogy mióta Lukoil-nál tankolok a kocsim(2005-ös Swift) "megy szét", mint az állat. Szar fogyasztás stb...
Anyám Peugeot-ja is megérzi az orosz naftát, szarul fogyaszt, emelkedőn húz etc...
Egyik tanáromnál előjött a téma, elkezdtünk kocsikról beszélgetni. Elmesélte, hogy elromlott a Toyotája, a szerelő szerint azért, mert lukoilt tankolt. Volt vmi hibája, ami mindig előjött, és akkor múlt el, mikor leállt a lukoil-nál való tankolással.
Meglátogattam apámat. Mikor tankolni akartunk, akkor épp egy Lukoil előtt haladtunk el, mire a barátnője mondta, hogy ide be nem megy, mert a Lukoil cseszte szét az Opelt, ami volt neki.
A bökkenő az, hogy utánanéztem a neten, és a Lukoil-ról csupa jót lehet olvasni. Sok helyen a kommentelők lényegében egy kategóriába helyezik a Shell-el.
Akkor mi a helyzet valójában? Csak én, és az ismerőseim fogjuk ki a legszarabb Lukoil kutakat? Most tényleg, hogy van ez?
Gyerekek....
MO-n 2 helyről lehet üzemanyagot venni a kutaknak:
1., MOL
2., OMV
Ennyi. Nincs orosz meg holland nafta. Csak a megvett benzinhez hozzáadott saját extra anyagokban különböznek az üzemanyagok. Még az Auchan kútra is a MOL viszi az üzemanyagot.
A Shell is külön helyről hoz, azt nem tudom, hogy honnan. De ugyanazt a benzint árulják itt, mint Németországban, vagy Olaszországban.
A Lukoil beszerzési helyeit valóban nem ismerem, de nekem ott vmi huncut. Túl olcsó ahhoz képest, hogy rá nem vonatkoznak az EU vámkedvezményei a benzint illetően, ami viszont vonatkozik a többire. Így, elméletben a Lukoil-nak kellene a legdrágábbnak lenni. Mégis, volt, hogy 10 forinttal volt olcsóbb, mint a szemben lévő MOL.
# 4
Nem hoz a Shell sem külön forrásból naftát.
Az meg rossz vicc, hogy az itthoni benzin olyan lenne mint a német. Egyet kell tankolnod németországban és rájössz, hogy ég és föld a különbség a 2 üzemanyag között.
Mi általában nem tankolunk Magyarországon, de ha mégis akkor csak a MOL vagy OMV.
Egyszer tankoltak az autóba a Shell Fuel Save benzinből, azt nem szerette az autó.
A Lukoilra pedig azt mondják az 1.-es kút normális benzin(mert azt ellenőrzik ha kimennek ellenőrizni) a többi pedig pancsolt.
De amúgy a régi, már nem forgalmis autóba mindig a legolcsóbb benzin, vagy kéz alól, és elmegy még a ganajléval is, persze nincs benn elektronika, injektor, csak karburátor meg a 4 henger:)
Lukoil is a Dunaföldvári MOL töltőről kap naftát. Esetleg a szabadkikötőbe befutó román anyag van még, de egyesek szerint annak még jobb a minősége mint a mienknek. Nagyritkán kapnak még szlovák anyagot is,de ezekkel sincs gond.OMV 5-ből egyszer tölt osztrák anyagot, a többi ott is MOL-os üzemanyag, és elviekben kap valami adalékot, az osztrákban meg már benne van.
Az hogy a benzinbe gázolaj került sajnos előfordulhat,de ez nem nagy öröm :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!