Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha egy 2T motorolajon TC...

Ha egy 2T motorolajon TC minősítés van, akkor az biztos hogy jó, akármilyen márka?

Figyelt kérdés
2012. júl. 26. 23:04
 1/4 anonim ***** válasza:
elvileg nem cseszi szét a motorod... ha 2T gardent teszel bele, akkor az kicsit sűrűbb, nyomatékosabb lesz tőle a motor, ha rendes TC minősítésű robogóba való olajat teszel, pörgősebb lesz, az valamivel hígabb... utóbbit használom már én is, mivel ha kikormolom a motort, utána sokkal jobban fog húzni, egyébként bármit beleönthetsz, amire 2T van írva, egyiktől sem mehet tönkre. márka már csak azt befolyásolja, hogy mennyire kormolja össze a hengerfejet belülről ,és mennyire füstöl, pl nekem most mogul van benne, shellnél vettem, előtte szintetikus volt, szintén shelltől, az alig füstölt, és nem kormolódott a hengerfej, sokkal könnyebben járt, most kicsit jobban füstöl, és néha kell egy tartós 7000-es fordulaton kormolni valami egyenesben, nekem egy 80 ccm enduróm van, azzal 70-el megyek 6.-ban, 7000 feletti fordulattal, utána könnyebben jár a motor, hallani a hangján, és picit jobban is húz, de mivel nem szintetikus, hanem ásványi, és valami noname, ezért összekormolja a hengerfejt, pedig ez is API TC, meg a szintetikus is API TC volt. Bár én próbálkozom még az olajokkal, ez a 3. fajta, minőségben ugyanott van, mint a garden 2T de az jóval olcsóbb, ellenben a szintetikussal 1 l 3500 ft, viszont nagyon jó volt vele a motor.
2012. júl. 29. 14:28
 2/4 A kérdező kommentje:
Akkor nem lehetnek valami szigorú követeéményei a TC minősítésnek... Mért nem csinálnak akkor TD, TE stb. minősítéseket isÍ?
2012. aug. 4. 21:14
 3/4 anonim ***** válasza:
A legszigorúbb az API TC++, de a sima API TC is jó. A márka nem lényeg. Én pl. hunoil mix 2t-t használok és semmi gond vele.
2012. aug. 7. 14:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Minimum API TC minősítésű legyen az olaj. Azaz, magas fordulatszámú kenőanyag amely motorok 6000/s -nél többet pörögnek. A simson erre jó példa, mert képes volt anno 7ezer felett pörögni de nem volt ajánlatos az előírt arol2t ásványi olaj korlátai miatt. Én mol dynamic garden 2t-t használok mindenbe, beleértve a simson 51 és a husqvarna motorfűrészemet, a kínai fűkaszámig bezárólag. API tc+ minősítés, szintetikus, nem kormol, se nem fustöl csak annyit amennyit kell. Van a Agipnek is jó mint pl. a ride s ooter 2t amiben nagyon megbízom minden mással szemben. Ez különösen azért mert minden nagy teljesítményű 2 ütemű motorba jó és nem csak robogóba.
2016. máj. 21. 00:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!