Lehet akármilyen járművel, jogosítvány nélkül közlekedni, ha az elektromos és nem haladja meg a 300w-ot?
Úgy tudom, hogy az elektromos biciklinél, ha 300w alatt van a teljesítménye, akkor se b-s se segédmotor jogosítvány nem kell hozzá!
Kérdés 2:
Ha épít valaki egy 300w-ot nem meghaladó négykerekű közlekedési eszközt, akkor azt jogsi, bukó nélkül használhatja?
Azt mondja a rendőrnek, hogy ez egy elektromos négykerekű bicikli és nem haladja meg a 300w-ot teljesítményben?
Valaki aki ért hozzá, írna egy kis okosítást? :)
Köszi!
Aki írja, hogy nem lehet, az kifejtené bővebben?
Köszi!
Akármilyen járművet nem építhetsz!
A jogszabály szerint:
"Kerékpár: olyan, legalább kétkerekű jármű, amelyet emberi erő hajt, és ezt legfeljebb 300 W teljesítményű motor segíti"
Tehát elsődleges az emberi erő, ezért pedálos hajtásnak kell lenni rajta, és úgy lehet a max. 300W-os motor, csak akkor nem kell rá jogsi!
http://www.youtube.com/watch?v=Pm8Xo7OvM4A
Ebbe pl. szerelhetnél még egy 300W-os motort, és viríthatnál benne jogsi nélkül :)
Értem értem! :)
Köszönöm a válaszokat! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!