Egy házikészítésű háromárbócos vitorláshajót milyen anyagból lenne olcsó, és célszerű építeni?
25m hosszú
4,5m széles
~300 tonna lenne fából
~500 m2 vitorlafelület
300 tonna kicsit soknak tűnik :-)
Utánanéztem egy átlag mostani anyagokból épült hajó pl 40 méter hosszú 350 tonna vízkiszorítású.
Nem tudom hogy mennyibe kerül, de az összes ilyesmihez használatos anyagnál(szén, karbon szál, kevlár) sokkal olcsóbb.
Kb töredéke az ára.
Szerintem jobban járnál, ha direkt hajóépítő fórumokon kérdeznél. Sőt, ha valaha vízre akarod tenni, akkor jobb lenne először utánanézni az engedélyeztetésnek, minimális elvárásoknak és hasonlóknak.
Engem pl. a problémás engedélyeztetés tart vissza a motorépítéstől..
Hát én hajóban még nem gondolkodtam sose, de más üvegszálas szerkezetben igen.
Ott a váz főbb részei alu zártszelvényből lettek volna, aztán hogy tartása is legyen a burkolatnak kemény hungarocell mindkét oldalt szépen bevonva pár réteg üvegszálas cuccal.
Ugye így az amúgy törékeny hungarocell masszívan tartja az amúgy rugalmas műgyantás üvegszálat. + még ott az alu vázszerkezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!