Ha van kijelölt bringás út, akkor miért nem használják azt a bringások?
Én elhiszem, hogy az autók közötti kacskaringózás és tekerés valami hihetetlen nagyon löketet ad a bringásoknak, de miért nem lehet a kijelölt, csodaszép bringás utat használni?
Ma egy hajszálon múlt, hogy ne üssek el egy kerékpáros apókát. Mivel elég nagy volt a forgalom, így még 20km/h-val sem mentem be a körforgalomba, ahol elém tekert szó szerint az öreg. Épphogy lefékeztem és nem csaptam el.
Ha pedig elcsaptam volna, még ő lett volna felháborodva.
És ez már nem az első eset volt, hogy hirtelen jött be az autó elé a kerékpáros! Ráadásul a legjobb, amikor mennek az út szélén és össze-vissza tekerik a kormányt. Mintha az egyensúlyukat sem találnák.
Teljesen mindegy, hogy fiatal vagy idős .. mindenki az úton megy, az autók között, nem pedig a számukra megcsinált, kijelölt bringás úton..
Ha esetleg a hibámon kívül történne egy ilyen baleset, akkor ki lenne a felelős?! A bringás vagy én?
Több okból mennek az úttesten:
- a bicikliút tele van, nem egyszer gyalogosokkal
- nem veszik észre, hogy ott a bicikliút
- a bicikliút olyan szar minőségű, hogy lehetetlen haladni rajta
Ha elütöd, azt fogja vizsgálni a bíróság, hogy látnod kellett-e, szóval ha bevág eléd, akkor ő a hibás, ha viszont nem vágott be eléd, de te elcsapod, mert állat módjára vezetsz, vagy nem tartod be a kikerülési távolságot, akkor te.
Jelen esetben bevágott elém. Már rég hajtottam be a körforgalomba, amikor az autóm előtt ment be középre.
Nem vezetek állat módjára, mert van egy 1 éves lányom. Nyilván nem szeretnék se börtönbe kerülni, se a lányom életét tönkretenni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!