Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nem több autó gépkocsi van,...

Nem több autó gépkocsi van, mint rendszámtábla-variáció?

Figyelt kérdés

Ezen gondolkoztam, hogy lehetséges-e, hogy több autó, motor, busz stb. van, mint ahány féle rendszámtábla lehetséges?

Úgy gondolkoztam hogy:

A magyar rendszámtábla 3 betű, 3 szám.

Az angol abc betűit lehet használni, az 26 betű. És az összes egy egyjegyű számot.

Vagyis 26x26x26x10x10x10 = 17 567 000 féle variáció lehetséges.

Ha még nincsen meg a 17 millió rendszámtáblás jármű, de egyszer meglesz, akkor lesz olyan hogy 2 (vagy több) járműnek ugyanaz a rendszámtáblája?

2012. júl. 2. 09:56
 1/9 A kérdező kommentje:

Elnézést, kapkodtam, a kérdés helyesen: Nem több gépjármű van, mint rendszámtábla variáció?

És az 5. mondat: És az összes egyjegyű számot.

A válaszokat előre is köszi

2012. júl. 2. 09:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon egy időben biztos hogy nem lesz meg. most gondolj bele. hogyha 17 millióan lennénk is akkor sem lenne minden embernek autója. egy csomó gyerek, olyan nyugdíjas aki lassan már járni sem tud, szegények, nekik nem valószínű hogy lesz autójuk mert vagy nem tudják vezetni vagy pedig nem tudják fenntartani. és ne feledkezzünk meg azokról sem akik egyszerűen nem akarnak vagy nem szeretnek vezetni.

és amúgy egy rendszámot akár többször is elő lehet venni mert pl. egy csomó autót vontak már ki a forgalomból és ezeknek a rendszámait megkaphatnák az új autók.

2012. júl. 2. 10:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Most még talán az M-betűnél tartunk, szóval még kell pár év, mire elérünk a végére. És igen, akkor lehet olyan, hogy egy autó olyan rendszámot kap, amit már valamikor korábban megkapott egy másik – természetesen csak olyat fog kapni, amit már kivontak a forgalomból. Így az, hogy két forgalomban lévő autónak legyen ugyanaz a rendszáma, nem lehetséges.

Amúgy a Fidesznek volt olyan ötlete, hogy lecserélik városok szerint megkülönböztetett rendszámokra, azaz minden kezdődik elölről – nem tudom, hogy ennek az ötletnek mi lett a sorsa.

2012. júl. 2. 10:23
 4/9 anonim ***** válasza:
36%
ha ez betelik,valószinű,hogy a városok kezdőbetúje is benn lesz a rendszámok kombinációjába,mint a szlovákoknál vagy a németeknél.
2012. júl. 2. 10:27
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha betelne, akkor fogják, a végére csapnak még egy számot, aztán már 170 millió variáció van.
2012. júl. 2. 10:30
 6/9 anonim ***** válasza:
47%

Természetesen nincs több. Mindnek van rendszáma, és most az M-mel kezdődő rendszámokat osztják. Az előző L-es rendszámok 2008 elejétől 2011 végéig fogytak el, tehát egy betű majdnem 4 évet bír. (Minél nagyobb a válság, annál kevesebb új kocsit vesznek az emberek.) Hátra van még vagy 10 betű.

Amúgy a mentők, a rendőrség, a vámosok, a honvédség, a diplomaták 2 betű 4 számos rendszámot használnak. A mezőgazdasági gépek 1 betű 6 számost.

Az a 26*26*26 csalóka, mert pl. I, O, Q nem lehet utolsó betű, a Q középső sem (de az A-s rendszámoknál még lehettek).

Ha 40 év múlva elfogynak a rendszámok, akkor kitalálnak valami mást!

2012. júl. 2. 10:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

"akkor lehet olyan, hogy egy autó olyan rendszámot kap, amit már valamikor korábban megkapott egy másik"

Ez már most is lehetséges. Egyedi rendszámként megkaphatod egy korábbi, már forgalomból kivont rendszámot. (Mondjuk te vonzódsz az AKP-107-hez valamiért, és ha az már nincs forgalomban egyediként megkaphatod.)

2012. júl. 2. 11:05
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi szépen mindenkinek a válaszokat!

Arra én is gondoltam, hogy nincs annyi ember, nem akarnak vezetni stb. de van akiknek több kocsijuk is van ( keveseknek ), vagy pl szolgálati, és az máris egy főre jutó több autó :D

2012. júl. 3. 15:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Most, hogy lassan ki lesz merítve a 3 betű - 3 szám séma, ezt lenne célszerű és észszerű bevezetni:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2022. máj. 10. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!