Van egy közlekedési lámpa Gödöllőn, ami szerintem nagyon sokáig piros a gyalogosoknak azt be lehet jelenteni valahol? Fognak foglalkozni az üggyel?
Tegnap például pont emiatt késtem le a buszomat, mert nem értem át időben és az orrom előtt ment el a busz :S
Lemértem nagyjából és kb. 1,5-2 percig mehetnek az autók, és 27 másodpercük van a gyalogosoknak átérni. Mellékesen megjegyezném, hogy sok idős és mozgássérült ember jár arra, mert ott van egy szociális otthon is.
Kedves második hozzászóló!
Igen, ha munkából jövök ki, akkor nagyon el tudok előbb indulni, ha utolsó pillanatban engednek ki :/// és nagyon ritkán van buszom onnan!
A közútkezelőnél célszerű bejelenteni (ez vagy az önkormányzat közútkezelő/városüzemeltető cége vagy a Magyar Közút, attól függően, hogy az országos közúthálózat része-e az adott kereszteződés vagy helyi útról van szó), vagy az önkormányzat közlekedésért (is) felelős osztályán. De ha az önkormányzati képviselődnek szólsz, az is jó.
A nyomógomb szerepe nem az, hogy ELŐBB kapj zöldet - zöldet akkor kapsz, amikor a gyalogosok zöld fázisa illeszkedik a lámpaprogramba. Viszont ha nem nyomod meg, akkor bizonyos időszakokban (vagy egész nap) előfordulhat, hogy a lámpa vezérlése átugorja a gyalogosok zöld fázisát.
Egyébként számomra ismeretlen okból vidéken gyakoribbak a kétperces lámpaciklusok, mint Budapesten és nem csak gyalogosként, de a fővárosból érkező autósként is borzasztó hosszúnak tűnik az így a pirosnál ácsorgással eltöltendő idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!